Polițiștii explică de ce Șoșoacă execută fără să comenteze ordinele Poliției din Italia, în vreme ce în România le zbiară agenților în geam/EXCLUSIV

Aflată într-o vizită în Italia, Diana Șoșoacă, senator independent apropiat de Federația Rusă, și-a închis live-ul la solicitarea polițiștilor din „Cizmă”.

În România, în schimb, în momentul în care a fost prinsă că a încălcat legislația rutieră, Șoșoacă s-a certat cu polițiștii de la Rutieră. Diana Șoșoacă a acuzat un abuz din partea Poliției Rutiere, la ordin politic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reporterul AnchetaZilei.ro a vorbit cu Vasile Zelca, reprezentantul celui mai mare sindicat din Poliția Română, SNPPC, despre cum a procedat Șoșoacă față de autoritățile italiene și cum se comportă cu cele din țara de baștină.

Liderul SNPPC a declarat, pentru AnchetaZilei.ro, că această „dublă măsură” este cauzată de permisivitatea legii.

Citește și EXCLUSIV Polițiștii reacționează după ‘albirea’ procurorului Horodniceanu: Nu face decât să încurajeze un comportament de genul ‘Sunt senator Șoșoacă’

„Acolo te conformezi imediat, pentru că știi că au legislație, aici nu vii să îmbunătățești această legislație”

„Vedeți ce înseamnă permisivitatea legii? Noi nu avem niște legi clare, noi avem niște legi permisive, care dau voie omului să se manifeste într-un mod la limită sau după limita legii, pentru că nu poți veni cu o astfel de abordare. Acum dânsa o să zică că eu sunt lider sindical și trebuie să-mi apăr colegii de breaslă care au fost acolo și erau în acțiune.

Citește și EXCLUSIV Ordinul îi vizează pe toți polițiștii! Șeful MAI, Cătălin Predoiu, a rămas interzis: ‘Cum adică?’

Dubla măsură de care SNPPC vorbește și spune mereu că dubla măsură dăunează grav democrației. Adică acolo te conformezi imediat, pentru că știi că au legislație, aici nu vii să îmbunătățești această legislație, pentru a evita astfel de comportamente la limita legii sau chiar agresive, la un moment dat, la adresa funcționarului public cu statut special”, ne-a declarat Vasile Zelca.

„Acolo era o zonă cu o trecere de pietoni. Radarul a înregistrat-o cu peste 50 km peste limita stabilită pe acel segment de drum”

„Doamna respectivă a primit ceea ce a considerat colegul nostru, agentul constatator, poate depune contestație, dar nu trebuia făcut din asta o conspirație, să țesem o conspirație. Te-a luat aparatul radar, sunt obligat să te opresc, dacă îl am setat pentru depășirea vitezei cu un anumit număr de kilometri, cum îmi spune planul de acțiune stabilit de către șefii profesionali.

Acolo era o zonă cu o trecere de pietoni, din câte am înțeles din discuțiile purtate cu colegii noștri, unde limita de viteză este de 40 de kilometri la oră, tocmai pentru a preveni o eventuală tragedie pe trecerea de pietoni. Și aparatul a înregistrat-o cu o anumită viteză, cu peste 50 de kilometri peste limita stabilită pe acel segment de drum.

Și atunci, normal că vine sancțiunea cu o măsură complementară a suspendării permisului pentru 90 de zile. Asta e viața! Dânsa poate depune contestație în instanță. Jignirile, în urma cărora a mai primit o sancțiune contravențională, nu și-au avut rostul, pentru că noi, în relația cetățean-polițist, polițist-cetățean, trebuie să avem un comportament civilizat. Că dumitale nu-ți place acest lucru, că te-am prins, că am auzit și acea apărare puerilă: Domne, dar mai sunt și alții care au trecut. Dar acum eu stau de vorbă cu dumneata.

În momentul în care un aparat arată că ai depășit viteza și te pot scoate din trafic, te scot din trafic, iau măsura sau aplic măsura ulterior, pentru că putem aplica sancțiunea în șase luni de zile de la constatarea contravenției.  Eu trebuie să aplic legea pe care o am”, a precizat Vasile Zelca, pentru AnchetaZilei.ro.