Poliția Română scoate la concurs sute de posturi, prin încadrare directă! Pregătirea de bază: diploma de bacalaureat! Toate condițiile ce trebuie îndeplinite

Sursa foto: Ilona Andrei/G4Media

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat recent că își va deschide porțile și că va primi în rândurile sale peste 5.000 de persoane, pentru a acoperi deficitul de personal.

Astăzi MAI a scos la concurs câteva sute de posturi. Spre exemplu, unul dintre concursuri se referă la ocuparea a 140 de posturi de agenți de poliție pe linie de ordine publică la IPJ Constanța, pentru a acoperi deficitul de personal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cerințele postului

    • pregătire de bază: absolvent de studii medii cu diplomă de bacalaureat
    • autorizaţii speciale pentru exercitarea atribuţiilor postului: – să dețină/să obțină autorizație de acces la informații clasificate conform fișei postului;
      – să dețină/ să obțină avizul pentru desemnarea în structurile poliției judiciare pentru posturile de la pozițiile 963; 967; 968; 969; 970; 1340; 1409; 1410; 1612; 1701; 1707; 1726; 1799; 1812; 1862; 1883; 1902; 2139; 2152;
      – să dețină permis de conducere categoria „B”.

Data-limită de depunere a dosarului este:

27.03.2024, ora 16:00

Condițiile pe care trebuie să le îndepliniți

Conform anunțului postat pe hub.mai.gov.ro, pentru a participa la concursul cu recrutare prin încadrare directă, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
b) să cunoască limba română, scris şi vorbit;
c) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
d) să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic;(*)
e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi;
f) îndeplinesc condiţiile de ocupare prevăzute în fişa postului;
g) să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist; (**)
h) să nu aibă antecedente penale cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea;
i) să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
j) să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
k) să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
l) nu are tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară; (***)
m) prin încadrare directă, potrivit nivelului studiilor şi/sau vechimii în specialitate, nu dobândeşte un grad profesional mai mic decât gradul militar echivalent deţinut în rezervă.

Se caută și 89 de agenți la Poliția Rutieră din cadrul IPJ Constanța

Totodată, potrivit unui alt anunț făcut pe HUB-ul MAI, se caută și 89 de agenți rutieri în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Cerințele postului:

  • pregătire de bază: studii medii (liceale), absolvite cu diploma de bacalaureat
  • perioada pentru acomodarea la cerinţele postului: 6 luni
  • aptitudini şi abilităţi necesare: – abilitati de negociere/mediere – dezvoltare foarte buna;
    – abilitati de comunicare si relationare interumana, atat in raport cu cetateanul cat si in cadrul grupului profesional – dezvoltare foarte buna;
    – spirit de observatie – dezvoltare foarte buna;
    – flexibilitate in gandire – dezvoltare foarte buna;
    – echilibru emotinal/stapanire de sine – dezvoltare foarte buna;
    – rezistenta la stres – dezvoltare buna;
    – capacitate de a comunica verbal si in scris (clar, concis si coerent) – dezvoltare foarte buna;
    – pregatire fizica si tactica – dezvoltare buna;
    – aptitudini privind tragerea cu armamentul din dotare – dezvoltare buna;
    – capacitate de adaptabilitate in medii multiculturale – dezvoltare buna;
    – preocupare pentru mentinerea conditiei fizice prin pregatire individuala – dezvoltare buna;
    – preocupare pentru pregatirea profesionala individuala – dezvoltare buna;
    – cunostintele si deprinderile pentru utilizarea computerului – la nivelul necesar indeplinirii atributiilor specifice (operatiuni de implementare si interogare in aplicatiile infromatice si bazele de date utilizate la nivelul Politiei Romane);
    atitudini necesare/comportament: – atitudine pozitiva fata de institutie: prestanta, devotament si loialitate/angajament fata de institutie;
    – atitudine pozitiva fata de munca: disciplina, constiinciozitate, rigurozitate, perseverenta, asumarea responsabilitatii, punctualitate, respectarea eticii si deontologiei profesionale, initiativa in munca si spirit de colaborare;
    – atitudine pozitiva fata de ceilalti: fermitate, obiectivitate, impartialitate, solicitudine, seriozitate, discretie, onestitate, rabdare, prestanta, echilibru emotional si stapanire de sine, capacitate de comunicare, spirit de colaborare;
    – alte atitudini: disponibilitate pentru a furniza, in conditiile legii, propriile date cu caracter personal in vederea actualizarii evidentelor privind resursa umana, disponibilitate pentru a primi in gestiune dotarile necesare indeplinirii corespunzatoare a sarcinilor de serviciu.
    parametri privind starea sănătăţii somatice: apt medical, conform baremelor M.A.I.
    trăsături psihice şi de personalitate: apt psihologic, conform baremelor M.A.I.
    autorizaţii speciale pentru exercitarea atribuţiilor postului: – sa detina permis de conducere pentru autovehicule din categoria B;
    – sa detina /sa obtina calitatea de politist rutier;
    – sa detina / sa obtina aviz de numire in structurile politiei judiciare;
    – sa detina / sa obtina autorizatia de acces la informatii clasificate, nivel corespunzator fisei postului.

Data-limită de depunere a dosarului:

27.03.2024, ora 16:00

De asemenea, IPJ Constanța angajează și 10 agenți de poliție la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă (detalii AICI).

Totodată, MAI pune la bătaie și 25 de posturi de agent de poliție la Poliția Transporturi din cadrul IPJ Constanța (detalii AICI).

Recent, Guvernul României a aprobat două Memorandumuri pentru deblocarea a 5.200 de posturi de execuție

Cele două Memorandumuri sunt:

„1. MEMORANDUM cu tema: Aprobarea deblocării unor posturi vacante în Ministerul Afacerilor Interne

Memorandumul prevede deblocarea unui număr total de 338 posturi de execuție vacante din cadrul structurilor care fac parte din rețeaua sanitară a Ministerului Afacerilor Interne. Din acestea, 280 sunt posturi pentru personal medico-sanitar, iar 58 – personal din cadrul structurilor suport.

Acestea se împart astfel:

– 4 posturi pentru Direcția Medicală;
– 78 posturi pentru Spitalul de urgență ,,Prof. Dr. Dimitrie Gerota” București;
– 64 posturi pentru Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu Oradea;
– 24 posturi pentru Spitalul Clinic ,,Avram Iancu” Oradea;
– 79 posturi pentru Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu ,,Dr. Nicolae Kretzulescu” București;
– 89 posturi pentru Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu Ploiești.

În prezent, la nivelul MAI sunt vacante un număr de 36.392 funcții, reprezentând un deficit de peste 22%, din care în rețeaua sanitară a ministerului se înregistrează un deficit de 896 funcții, reprezentând peste 40% din totalul funcțiilor.

2. MEMORANDUM cu tema: Aprobarea deblocării unor posturi vacante în Ministerul Afacerilor Interne

Potrivit Memorandumului aprobat de Guvern, vor fi deblocate 5.200 de funcții vacante de execuție din structurile MAI, în vederea ocupării acestora prin concurs sau examen, în condiţiile legii.

Ocuparea celor 5.200 de posturi vacante este necesară având în vedere obiectivele cu impact deosebit de important la nivel național precum migrația, mecanismul Schengen, Foaia de parcurs a U.E. pentru lupta antidrog, prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere și a crimei organizate.

Este avută în vedere încadrarea unor posturi specifice următoarelor domenii:

– Ordine și siguranță publică;
– Situații de urgență;
– Formare profesională;
– Funcții de specialiști în diverse domenii de activitate;
– Echipaje de poliție canină;
– Laboratoarele regionale pentru analiză genetică;
– Administrativ.

Potrivit prevederilor legale, personalul nou încadrat va parcurge un program de formare în instituțiile de formare profesională ale Ministerului Afacerilor Interne”.

Vor fi deblocate 100 de posturi pentru DGPI

Ministerul Afacerilor Interne urmează să deblocheze posturi inclusiv pentru Direcția Generală de Protecție Internă a MAI.

„Totodată, tot ca excepție, în trimestrul II al anului 2024, este necesar să se realizeze încadrarea (…) unui număr de 100 de funcții din cadrul Direcției Generale de Protecție Internă și pentru desfășurarea unor activități specifice adiacente”, se arată într-unul dintre memorandumuri.

„Menționăm că numărul maxim de posturi astfel stabilit include și posturile ce fac obiectul prezentului Memorandum.

Astfel, pentru ca demersul de față să nu afecteze cerința legală de încadrare în cheltuielile de personal aprobate prin buget, posturile vor fi ocupate în trimestrul IV, în corelare cu dinamica de personal înregistrată în anul curent.

Prin excepție, având în vedere necesitatea operaționalizării în regim de urgență a proiectului pilot de reorganizare a Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, posturile aferente acestui obiectiv și funcții adiacente demersului de reorganizare instituțională, respectiv pentru echipaje de poliție canină, laboratoare regionale pentru analiză genetică, centre de formare profesională, administrativ, vor putea fi încadrate începând cu luna mai a anului curent ca urmare a pierderilor de personal înregistrate de la începutul anului 2024.

Totodată, tot ca excepție, în trimestrul II al anului 2024, este necesar să se realizeze încadrarea unui număr de 300 de funcții din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență și structurile subordonate, precum și a unui număr de 100 de funcții din cadrul Direcției Generale de Protecție Internă și pentru desfășurarea unor activități specifice adiacente.

De asemenea, este necesară încadrarea a 200 de funcții din cadrul Poliției Române, pentru desfășurarea activităților specifice pentru continuarea măsurilor de operaționalizare a Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică, pentru monitorizarea prin intermediul dispozitivelor de supraveghere electronică, în urma aplicării măsurilor în cazul emiterii ordinului de protecție provizoriu, ordinului de protecție și ordinului european de protecție.

Încadrarea funcțiilor este necesar să se realizeze începând cu trimestrul III al anului”, se precizează în memorandum.

Please follow and like us: