Ce nu s-a spus despre operațiunile Poliției Române împotriva traficului de droguri – Dezvăluire din interior

Sursa foto: realitateaoltului.ro

Surse de la vârful Poliției Române au explicat de ce multe din acțiunile polițiștilor nu sunt făcute publice de reprezentanții Ministerului de Interne, scrie Bugetul.ro.

Sursele noastre ne-au dat și un exemplu aplicat: captura de 186 de kilograme de heroină făcută în Portul Constanța și prezentată publicului la 9 octombrie 2023 – operațiune începută încă din februarie 2022.

Potrivit surselor Bugetul.ro, polițiștii au intrat pe fir încă din luna februarie a anului trecut. Ulterior, s-a făcut livrare supravegheată, au fost derulate activități inclusiv în Ucraina, unde au și fost arestați doi români.

Astfel, s-a ajuns la coordonatorul grupării, un cetățean turc. Conform surselor Bugetul.ro, nu sunt chestiuni care să fie amânate subiectiv, ci pentru a destructura grupările care acționează.

„Totul se face pentru a-i prinde pe toți, pentru a destructura gruparea”

La 9 octombrie au fost percheziții la intermediarul turc din România. Marfa a intrat prin Portul Constanța anul trecut. Noi am capturat-o, s-a făcut livrare supravegheată, cu substituire.

Și s-au făcut activități inclusiv în Ucraina, unde doi români au fost arestați. La 9 octombrie au fost percheziții la intermediarul turc din România și numai după această descindere s-a făcut publică acțiunea, că altfel stricam speța.

Această operațiune a început anul trecut, dacă nu greșesc în februarie. Captura s-a făcut prin vară. Și am mers pe traseul mărfii și tocmai la 9 octombrie s-a intrat peste intermediarul din România.

Nu sunt chestiuni care să fie amânate subiectiv, totul se face referitor la speță, pentru a avea o realizare a obiectivului, a destructurării grupării, a-i prinde pe toți.

E vorba de traseu, că așa, dacă te mulțumești cu captura, cel care trebuia să fie beneficiarul sau întreaga grupare mâine-poimâine face alta, comandă din altă parte. Odată destructurată, ai scos gruparea de pe piață”, au dezvăluit sursele Bugetul.ro.

Ce a comunicat Poliția Română:

„La data de 9 octombrie 2023, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în județul Argeș, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

În fapt, la data de 26.05.2022, membrii unei grupări infracționale organizate formată din cetățeni români și străini ar fi introdus în România, prin Portul Constanța, 186 de kilograme de heroină, disimulată în 16 tone de curmale importate din Iran (operațiunea de import fiind utilizată ca paravan pentru introducerea drogurilor în România).

Întrucât în cursul urmăririi penale a rezultat intenția grupării infracționale organizate de a transporta drogurile în Ucraina, s-a transmis autorităților judiciare din această țară o cerere de comisie rogatorie internațională, prin intermediul căreia a fost solicitată realizarea mai multor activități judiciare, inclusiv realizarea unei livrări supravegheate, cu substituirea drogurilor.

În urma cooperării judiciare, au fost prinși în flagrant, pe teritoriul Ucrainei, doi cetățeni români, care ar fi preluat și deținut transportul supravegheat, aceștia fiind reținuți și, ulterior, arestați preventiv.

Din cercetările efectuate a rezultat că persoanele cercetate ar fi fost coordonate de un cetățean străin (turc), aflat pe teritoriul României.

În cursul acestei zile, cetățeanul de origine turcă urmează să fie adus la audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

Activitățile de investigație au beneficiat de sprijinul EUROJUST și EUROPOL.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.

Captură-record a Poliției Române: Sute de mii de pastile Ecstasy, în valoare de 4 milioane de euro! Alți doi turci, reținuți!

Polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate (DCCO) – Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au reușit o captură-record la 10 octombrie 2023.

Polițiștii români au reținut doi turci, care au depozitat și deținut peste 230.000 de comprimate ecstasy, valoarea totală a drogurilor fiind de aprosimativ 4 milioane de euro, informează Poliția Română.

S-a reținut că, în perioada septembrie-octombrie 2023, turcii, care locuiau fără forme legale într-o comună din județul Argeș, ar fi depozitat și deținut, în vederea vânzării, 231.997 de comprimate de ecstasy (MDMA, drog de mare risc).

Potrivit IGPR, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a celor 2, pentru 30 de zile.

Comunicatul Poliției Române, din 10 octombrie:

„Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au desfășurat o operațiune de investigație amplă, în cadrul căreia a fost capturată o cantitate record de pastile de tip ecstasy, în valoare de aproximativ 4.000.000 de euro.

La data de 10 octombrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a doi bărbați, cetățeni turci, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

S-a reținut că, în perioada septembrie-octombrie 2023, bărbații (aflați într-o comună din județul Argeș unde locuiau fără forme legale) ar fi depozitat și deținut, în vederea vânzării, 231.997 de comprimate de ecstasy (MDMA, drog de mare risc).

În urma percheziției efectuate în cauză, au fost descoperite și ridicate dintr-o remorcă garată în incinta unei parcări private din județul Argeș, 46 de pungi, de aproximativ 2,2 kilograme fiecare, conținând în total 231.997 comprimate ecstasy .

Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a celor 2, pentru 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog.

Operațiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și al Autorității Vamale Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*