Dezvăluire a ofițerului de aviație Hari Bucur-Marcu: ‘Theodoru a luptat într-adevăr în războiul doi mondial, vreo șapte zile. Un impostor, între multe alte sute, care poartă uniforma Armatei României’
Fost ofițer de aviație și fost șef al Serviciului Strategii de Apărare, în cadrului Statului Major General, Hari Bucur-Marcu face o dezvăluire în premieră legată de generalul (rtr.) Radu Theodoru.
Bucur-Marcu povestește, într-o postare pe Facebook, că Radu Theodoru a fost coleg la Sibiu, la școala de aviație, cu tată său.
Hari Bucur-Marcu spune că Radu Theodoru a avut o singură misiune în Al Doilea Război Mondial, în prima săptămână după 23 august 1944, aceea de a păzi aerodromul unde făcea școala.
„Dacă nu a avut noroc, germanii având alte treburi, atunci s-a lăudat degeaba că a participat ca infanterist la curățirea României de trupele hitleriste, cum se fălea prin presă”
„Despre el știu de la tata, cu care fusese coleg la Sibiu, la școala de aviație, la începutul anilor 1950, unde tata (cu un an mai tânăr) era instructor la viitorii ofițeri tehnici și Theodoru comandant de subunitate de elevi ofițeri.
Așa că știu cu siguranță, de la prima mână, cât de erou și de veteran de război a fost centenarul Theodoru Radu, născut la Ineu, Arad, acum 101 ani. Pot să confirm că Theodoru a luptat într-adevăr în războiul doi mondial, vreo șapte zile, când a avut de executat (ca infanterist cu pușca în mână și nu ca aviator la manșa vreunui avion de luptă) misiuni de pază a aerodromului unde făcea el școală, în prima săptămână de după 23 august 1944. Atât. Dacă a avut noroc să vadă vreun german pe acolo, atunci înseamnă că a luptat și cu vreun inamic. Dacă nu a avut noroc, germanii având alte treburi, atunci s-a lăudat degeaba că a participat ca infanterist la curățirea României de trupele hitleriste, cum se fălea prin presă”, afirmă fostul ofițer de aviație.
Hari Bucur-Marcu susține că Radu Theodoru nu a avut o carieră militară propriu-zisă și de aceea este doar un impostor care poartă uniforma Armatei României
Mai mult, Bucur-Marcu dezvăluie că Theodor a avut singură misiune ca ofițer de aviație, aceea de a intercepta un avion cu care cineva încerca să scape din lagărul comunist și pe care nu l-a găsit, ca să-l doboare.
Potrivit fostului ofițer de aviație, Theodoru a avut ca vârf de carieră, după trecerea în rezervă, funcția de adjunct al cenzorului local, adică vicepreședinte al Comitetului Județean de Cultură și Artă – Brașov, în perioada 1965-1970.
„De altfel, Theodoru Radu nu a avut o carieră militară propriu-zisă, ca ofițer de aviație, cu excepția unei singure misiuni, când, aflându-se în celula de alarmă, a fost trimis să intercepteze un avion cu care cineva încerca să scape din lagărul comunist. Și pe care se pare că nu l-a găsit, ca să îl doboare.
Cu alte cuvinte, ca pregătire și carieră militară, Theodoru ar putea fi la fel de bine adjutant și nu maior, cum se laudă că ar fi avut gradul, la trecerea în rezervă și la intrarea lui într-o carieră prolet-cultistă, de fală locală și apoi națională (cu vârful de carieră adjunct al cenzorului local, adică vicepreședinte al Comitetului Județean de Cultură și Artă – Brașov, în perioada 1965-1970).
Ceea ce îl face un impostor, între multe alte sute, care poartă uniforma Armatei României, cu stele de general, fără niciun merit. Fără vreo faptă de eroism și fără să vadă cum arată un front de război mondial, nici măcar din aer.
El este unul dintre motivele pentru care eu sunt încântat că nu am acceptat să fiu făcut general”, subliniază Hari Bucur-Marcu.
6 persoane au fost reținute pentru trădare
DIICOT a anunțat reținerea a șase persoane astăzi, într-un dosar privitor la fapte de trădare.
„La data de 5 martie 2025, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 6 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trădare.
Din probatoriul administrat în cauză a reieșit faptul că, începând cu anul 2023, cinci dintre inculpați împreună cu un suspect au constituit un grup infracțional organizat în scopul de a știrbi suveranitatea și independența statului român prin subminarea politică și a capacității de apărare a țării. Începând cu anul 2024, la gruparea de criminalitate organizată a aderat un alt inculpat, toți membrii desfășurând acțiuni continue, conștiente, publice sau conspirate în vederea îndeplinirii scopului propus. De asemenea, membrii grupului infracțional au intrat, în mod repetat, în legătură cu agenți ai unei puteri străine, aflați atât pe teritoriul României, cât și al Federației Ruse”, spune DIICOT.
Generalul Theodoru are calitatea de suspect
Potrivit DIICOT, generalul Radu Theodoru are calitatea de suspect în acest dosar.
„Gruparea de criminalitate organizată s-a constituit sub paravanul unei organizații și s-a dezvoltat pe tipul unei structuri de tip militar, cu eșaloane de conducere (stat major) și personal de execuție, reprezentată prin imaginea suspectului cercetat în cauză, general maior în retragere.
Cercetările efectuate au relevat că membrii grupului infracțional organizat, prin intermediul unor platforme online, au recrutat adepți și au publicat materiale video ( notificări adresate autorităților statului român, organizațiilor naționale și internaționale).
De asemenea, inculpații au întreprins demersuri pentru realizarea unor negocieri cu factorii politico-militari externi privind retragerea României din alianța militară la care este parte, înlăturarea actualei ordini constituționale, desființarea partidelor politice, instalarea unui nou Guvern format din membrii organizației ce vor ocupa funcții de miniștri, înlăturarea tuturor angajaților din instituțiile statului, adoptarea unei noi constituții, schimbarea numelui țării, a drapelului și imnului.
Totodată, pe parcursul lunii ianuarie, doi dintre inculpați s-au deplasat la Moscova, unde au intrat în contact cu persoane dispuse să sprijine demersurile organizației cu privire la preluarea puterii de stat în România.
În cursul zilei de 05.03.2025 au fost puse în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Giurgiu și Maramureș, fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.
Astăzi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Curții de Apel București cu propunerea de arestare preventivă a 4 din inculpați și arest la domiciliu pentru alți doi 2 inculpați”, a precizat DIICOT.
Față de generalul Theodoru nu au fost dispuse măsuri preventive.
Radu Theodoru a afirmat, zilele trecute, că „Stalin a fost unul dintre marii prieteni ai României”
Într-o înregistrare postată pe Facebook, denumită „Adevărul Istoric, Stalin și România…”, generalul Theodoru a spus că „Stalin a fost unul dintre marii prieteni ai României”.
„Trebuie neapărat să ne schimbăm optica. Stalin a fost unul dintre marii prieteni ai României, după actul de la 23 august. O întreagă fabrică de minciuni l-a compromis în ochii câtorva generații”, spune generalul Theodoru.