Pensii fabuloase pentru judecătorii CCR care au amânat decizia pe pensiile militare
AnchetaZilei.ro a scris ieri, în exclusivitate, că judecătorii de la Curtea Constituțională a României au amânat din nou pronunțarea pe legea care actualizează pensiile militare.
7 din 9 judecători CCR cumulează pensia cu salariul. AnchetaZilei.ro vă reamintește astăzi ce pensii iau judecătorii CCR care au tot amânat pronunțarea privitoare la legea care ar trebui să actualizeze pensiile militare.
După decizia CCR pe pensiile militare, polițiștii reacționează: ‘E bătaie de joc! Ieșim în stradă’
7 din 9 judecători CCR iau pensie, pe lângă salariu
Marian Enache, președintele Curții Constituționale, a încasat în anul anterior completării declarației de avere o pensie anuală de 679.800 de lei. Asta înseamnă, conform calculelor noastre, 56.650 de lei pe lună – doar pensie.
El a primit și pensie de fost parlamentar. În 2023, valoarea totală a acesteia a fost de 82.890 de lei.
Bogdan Licu, judecător CCR, a beneficiat de o pensie anuală de 383.000 de lei – 31.916 lei pe lună.
Cristian Deliorga, judecător CCR, a precizat în declarația de avere, la capitolul venituri din pensii, suma de 825.967 de lei, ca „pensie și sume restante”. Potrivit calculelor noastre, veniturile din pensii, în 2023, au fost de 68.830 de lei.
Gheorghe Stan, judecător CCR, a declarat o pensie de serviciu de 287.572 de lei, la care s-au adăugat restanțe pensie de serviciu pentru perioada mai-august 2023 în valoare de 67.060 lei. Conform calculelor AnchetaZilei.ro, în 2023, Stan a avut venituri lunare din pensii de 29.552 de lei.
Varga Attila, judecător CCR, a avut o pensie anuală de serviciu de 443.600 de lei – 36.966 de lei pe lună.
Mihaela Ciochină, judecător CCR, a încasat, în 2023, o pensie de 417.000 de lei, la care s-a adăugat suma de 180.000 de lei – diferențe restante drepturi pensie pentru perioada septembrie 2022 – octombrie 2023. Asta înseamnă că lunar a avut venituri din pensii în valoare de 49.750 de lei.
Livia Stanciu, judecător CCR, a beneficiat de suma de 1.813.837 lei – „pensii și diferențe restante drepturi pensie pentru perioada 1.01.2018-31.12.2023”.
CCR, o nouă amânare pe legea pensiilor militare
A venit decizia CCR pe pensiile militare! O nouă amânare! Data fixată pentru pronunțare
Judecătorii de la Curtea Constituțională au amânat din nou decizia referitoare la legea care actualizează pensiile militare. Astfel, conform informațiilor AnchetaZilei.ro, noua dată fixată pentru pronunțare este 11 martie 2025, am scris ieri.
CCR trebuia să se pronunțe, inițial, pe 17 decembrie cu privire la obiecția de neconstituționalitate ridicată de Avocatul Poporului, Renate Weber, pe legea care actualizează pensiile militare.
În această dimineață, reporterul AnchetaZilei.ro l-a contactat pe președintele FSNPPC, Vasile Zelca.
Polițiștii și rezerviștii pregătesc noi manifestații stradale
În contextul deciziei CCR, liderul sindical ne-a dezvăluit că pe 10 și 11 martie polițiștii în activitate și rezerviștii militari vor protesta în fața sediului Curții Constituționale a României.
Potrivit lui Zelca, CCR-ul ar trebui reformat, iar judecătorii ar trebui să-și motiveze deciziile de amânare, dat fiind că în martie se vor împlini patru luni de când legea a fost contestată și încă nu s-a luat o decizie finală în acest sens.
„Pe 10 și pe 11 martie ieșim în stradă. Pe 10 facem o pichetare, iar pe 11 un protest de amploare, pentru că ne-am săturat să așteptăm CCR-ul să ia o decizie.
Nici măcar nu-și motivează decizia. Într-adevăr, trebuie o reformă la CCR, trebuie să motiveze de ce amână, să ne spună de ce amână. De trei luni stăm așa, din noiembrie s-a contestat. Avem luna decembrie, ianuarie, februarie, intrăm în martie. Se fac patru luni. Nu poți să stai patru luni și să nu iei o decizie!
Va fi o acțiune comună cu rezerviștii. Pe 10 și pe 11 martie protestăm la Curtea Constituțională. Buba pentru noi este la CCR, care amână, nejustificat, o decizie foarte importantă.
Nu poți să stai așa patru luni de zile. Oamenii ăștia trebuie să înțeleagă că trebuie să justifice anumite decizii. Dacă amâni, zi-mi de ce amâni! Eu, dacă am o petiție în lucru, în 30 de zile trebuie să o rezolv și o pot prelungi maximum 15 zile, prin lege. În 45 de zile trebuie să rezolv petiția, iar ei au patru luni de zile de când tot amână.
Nu poți să-ți bați joc de rezerviștii țării, când ai război la graniță! Asta e bătaie de joc și chiar se pune în pericol capacitatea de apărare a țării, pentru că ați văzut, o parte din rezerviști au început să-și predea livretele, în mod simbolic. Dar nu se poate să lași așa lucrurile!”, a declarat, pentru AnchetaZilei.ro, Vasile Zelca.