De ce au sunat astăzi alarmele în București

De ce au sunat astăzi alarmele în București

Astăzi, în jurul orei 10:00, alarmele au început să se audă puternic în Capitală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu siguranță, dacă nu sunteți informați în acest sens, vă întrebați de ce au sunat alarmele în București, miercuri.

După decizia CCR pe pensiile militare, polițiștii reacționează: ‘E bătaie de joc! Ieșim în stradă’

ISU București – Ilfov a venit precizări

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București – Ilfov a explicat că a fost verificată funcționarea sirenelor din Capitală.

„Astăzi, 26 februarie 2025, începând cu ora 10:00, va avea loc exercițiul de alarmare publică pentru verificarea funcționării sirenelor din București și Ilfov”, a precizat, într-o postare pe Facebook, ISU BIF.

ISU le-a recomandat cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările informările instituției.

A venit decizia CCR pe pensiile militare! O nouă amânare! Data fixată pentru pronunțare

Detalii despre exercițiu

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență București – Ilfov, acest exercițiu este desfășurat în contextul organizării la nivel național a evenimentului Săptămâna Protecției Civile, în perioada 26.02-04.03.2025.

„Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale preînregistrate, care vizează anumite măsuri pentru comunitate.

În cadrul exercițiului de astăzi va fi acționat semnalul „Alarmă la dezastre”, care presupune iminența producerii unor calamități cu impact major asupra comunităților.

Semnalul sonor este compus din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde.

Cele mai întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice, au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată producerea unor viituri.

De asemenea, sistemul de înștiințare – alarmare poate fi utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase sau în cazul ruperii unor baraje hidrotehnice”, a comunicat instituția.

Părerea ta contează pentru noi