Plângere penală împotriva Avocatului Poporului, după ce Weber ar fi atacat la ordinul lui Ciolacu legea pensiilor militare la CCR! DNA nu infirmă/EXCLUSIV

Plângere penală împotriva Avocatului Poporului, după ce Weber ar fi atacat la ordinul lui Ciolacu legea pensiilor militare la CCR! DNA nu infirmă/EXCLUSIV

Potrivit surselor AnchetaZilei.ro, după ce în spațiul public au apărut informații că Avocatul Poporului, Renate Weber, a atacat la CCR legea privind actualizarea pensiilor militare la ordinul lui Marcel Ciolacu, rezerviștii ar fi făcut plângere penală la DNA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Citește și Informația a răsuflat de la Avocatul Poporului, în plin scandal pe pensiile militare: Ordinul dat, în secret, de Ciolacu

Conform Realitatea PLUS, care a citat surse din cadrul instituției Avocatului Poporului, Renate Weber ar fi fost oficial în concediu de odihnă între 4 și 15 noiembrie, dar s-ar fi întors special pe data de 6 noiembrie, ca să depună această contestație la solicitarea liderului social-democrat, în schimbul unui nou mandat în fruntea instituției.

Citește și România, semnale pozitive cu Visa Waiver: ‘În aceste zile, la București, se află o echipă care analizează situația’/EXCLUSIV SURSE

În acest context, AnchetaZilei.ro am întrebat Direcția Națională Anticorupție dacă au fost depuse plângeri penale împotriva Avocatului Poporului, Renate Weber.

DNA nu ne-a infirmat, dar nici nu ne-a confirmat informația, precizând că o poate face doar „în situația în care autorul sesizării anunță în mod public că o sesizare a fost înregistrată la organul de urmărire penală”.

Citește și SURSE România în Land Schengen. ‘Privim totul cu optimism’/Ziua decisivă

Răspunsul pe care DNA l-a oferit pentru AnchetaZilei.ro: 

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
14/11/2024

Nr. 1009/VIII/2

Către,
Eugen Dinu, jurnalist AnchetaZilei.ro

La solicitarea dvs. cu numărul de mai sus, din data de 13 noiembrie 2024, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

În conformitate cu dispozițiile art 28 alin (5) din Ghidul de bune practici privind Relația Sistemului Judiciar cu Mass – Media, aprobat prin Hotărârea 197/2019 de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, nu se pot comunica informaţii privind existenţa/inexistența plângerilor sau denunţurilor depuse la organele de urmările penală, referitoare la posibila săvârşire a unor fapte de natură penală.

Doar în mod excepţional, în situaţia în care autorul sesizării anunţă în mod public că o sesizare a fost înregistrată la organul de urmărire penală, se poate confirma sau infirma, de către unitatea de parchet, împrejurarea respectivă.

Raportat la dispozițiile anterior menționate, vă rugăm să ne oferiți mai multe detalii privind o eventuală comunicare publică legată de depunerea unei/unor plângeri având ca obiect aspectele menționate în solicitare”.

Folosește 

Părerea ta contează pentru noi