Dumitru Coarnă, la braț cu Cristian Popescu Piedone! Deputatul candidează la alegerile din 9 iunie, pe listele PUSL

0

Sursa foto: Eugen Dinu/AnchetaZilei.ro

Deputatul Dumitru Coarnă, ales deputat de pe listele PSD, circumscripția electorală nr.12 Călărași, candidează la alegerile din 9 iunie.

Fostul lider al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) din MAI vânează acum șefia Consiliului Județean Călărași.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, după cum se poate observa în fotografia realizată de reporterul AnchetaZilei.ro, Coarnă candidează, de această dată, pe listele Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), formațiunea fondată de Dan Voiculescu.

Citește și Portret de candidat: De la cabinetul lui Radu Berceanu (PDL) la mâna lui Liviu Dragnea (PSD), iar acum, alături de George Simion (AUR)

Dumitru Coarnă apare, pe bannerele electorale, alături de Cristian Popescu Piedone, primarului Sectorului 5 și candidatul PUSL la Primăria Municipiului București.

Citește și Dezvăluire AnchetaZilei.ro: Un polițist de carieră, șef de sindicat din Poliția Română, intră în cursa pentru alegerile locale! Candidează din partea Alianței Dreapta Unită

Sursa foto: Eugen Dinu/AnchetaZilei.ro

De la PSD la AUR, iar acum a ajuns la PUSL

În anul 2020, Dumitru Coarnă a fost ales deputat de Călărași, candidând la alegerile parlamentare de pe listele PSD.

În anul 2022, Coarnă a fost exclus din PSD, la propunerea lui Marcel Ciolacu, după ce, alături de alți trei parlamentari, printre care și Diana Șoșoacă, a fost în vizită la Ambasada Rusiei la București, pentru a prezenta o poziție de neutralitate a României, în plină invazie rusă în Ucraina.

Ulterior, în anul 2023, Dumitru Coarnă s-a alăturat grupului parlamentar AUR. În luna februarie 2024, fostul polițist a fost exclus și din AUR.

Iată că acum Dumitru Coarnă candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași, de pe listele PUSL.

Cine e Dumitru Coarnă

Conform CV-ului său, între 1984 și 2009, Coarnă a fost polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

În perioada 2009-2011, Dumitru Coarnă a fost consilier juridic în cadrul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI.

Între 2011 și 2016, el a deținut funcția de vicepreședinte SNPPC, pentru ca, ulterior, din 2016 până în 2020 să ocupe funcția de președinte al sindicatului citat.

În 2020 a intrat în Parlamentul României, acolo unde îl regăsim și astăzi.

Please follow and like us:

Părerea ta contează pentru noi