Portret de candidat: De la cabinetul lui Radu Berceanu (PDL) la mâna lui Liviu Dragnea (PSD), iar acum, alături de George Simion (AUR)

0

Fostul primar PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, candidează la șefia Consiliului Județean Călărași, la alegerile din 9 iunie, de pe listele AUR.

În anul 2020, Florea a fost ales deputat din partea Partidului Social Democrat (PSD). Ulterior, a demisionat din PSD și s-a înscris în Partidul Republican.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma protocolului de colaborare dintre AUR și Partidul Republican, Daniel Florea este girat, în prezent, de George Simion.

Astfel, cei care călătoresc pe DN3 pot observa bannere cu Daniel Florea, candidat la șefia CJ Călărași, cu girul șefului AUR.

Citește și Securitatea era peste tot! Planul prin care au fost montate microfoane în apartamentul lui Nichita Stănescu, pentru a fi aflat scopul vizitelor pe care i le făcea Paul Goma

Între 2016 și 2020, Daniel Florea a fost primarul Sectorului 5

La alegerile locale din 2016, candidatul PSD-UNPR, Daniel Florea, a reușit să câștige un mandat de patru ani la Primăria Sectorului 5.

Anterior, între 2012 și 2016, acesta a deținut un mandat de parlamentar, fiind ales de pe listele PSD drept deputat de Călărași. Iată, astăzi îl vedem că se întoarce la Călărași, pentru a candida la șefia consiliului județean.

Daniel Florea, alături de Gabriela Firea și Liviu Dragnea/Sursa foto: Replica de Constanța

Consilierul personal al lui Radu Berceanu

Potrivit CV-ului său, în perioada 15.04.2009-08.10.2009, Daniel Florea, la acea vreme aflat în PDL, a fost consilier personal al ministrului Transporturilor și Infrastructurii.

Cine era ministrul Transporturilor în acea perioadă? Nimeni altul decât Radu Berceanu.

Conform Replica de Constanța, <<Daniel Florea era în 2008 director general la AVAS- una dintre cele mai căpușate instituții de stat, dar și președintele Curții de Arbitraj pentru Fotbal, calitate în care l-a „spălat“ pe Gigi Becali în celebrul dosar de corupție „Valiza“. A fost dat afară pentru asta, iar ulterior s-a aflat că soția sa, Andreea Georgiana Florea, lucra pentru Becali în timp ce soțul îi judeca acestuia acuzațiile de cumpărare a arbitrilor>>.

Daniel Florea, fiul generalului Gheorghe Florea, fost șef al IPJ Călărași

Fost judecător și avocat, Daniel Florea este fiul generalului în rezervă Gheorghe Florea.

Florea senior a fost comandant al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași.

Sursa foto: Actualitatea de Călărași
Please follow and like us:

Părerea ta contează pentru noi