Răsturnare de situație în privința virării pensiilor! Cine sunt pensionarii care nu încasează pensia înainte de Paște

0

Sursa foto: Click.ro

Răsturnare de situație în privința livrării pensiilor înainte de Paște! Nu toți pensionarii își vor încasa pensiile astăzi.

Concret, pensionarii care își încasează pensiile prin Casa de Pensii a Ministerului Apărării (MApN), prin Casa de Pensii a Ministerului de Interne (MAI) sau prin cea a SRI nu vor intra în posesia banilor în avans.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, pensionarii militari îți vor primi pensiile de-abia după Paște.

Citește și Securitatea era peste tot! Planul prin care au fost montate microfoane în apartamentul lui Nichita Stănescu, pentru a fi aflat scopul vizitelor pe care i le făcea Paul Goma

Vor primi pensiile înainte de Paște doar pensionarii care primesc pensiile de la Casa Națională de Pensii

Conform Hotărârii de Guvern nr. 442 din 25 aprilie 2024, Cabinetul condus de Marcel Ciolacu a dat undă verde la plata pensiilor în avans doar pentru pensionarii din sistemul public de pensii.

Articolul 1
Se aprobă virarea sumei de 1.961.165 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat și a sumei de 339.359 mii lei din bugetul de stat către Compania Națională „Poșta Română“ – S.A. pentru plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, prin mandat poștal.

Articolul 2
Se aprobă virarea sumei de 6.346.977 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat și a sumei de 683.898 mii lei din bugetul de stat către băncile comerciale pentru plata în avans a drepturilor prevăzute la art. 1 aferente lunii mai 2024, în cont curent sau în cont de card.

Articolul 3
Sumele prevăzute la art. 1 și 2 se virează de către Casa Națională de Pensii Publice prin casele teritoriale de pensii până pe data de 30 aprilie 2024 inclusiv.

Articolul 4
Plățile efectuate potrivit art. 1 și 2 sunt realizate din bugetul asigurărilor sociale de stat aprobat pe anul 2024, de la capitolul 68.03 „Asigurări și asistență socială“, titlul 57 „Asistență socială“, de la capitolul 69.03 „Asigurări și asistență socială pentru accidente de muncă și boli profesionale“, titlul 57 „Asistență socială“, precum și din bugetul de stat aprobat pe anul 2024, de la capitolul 68.01 „Asigurări și asistență socială“, titlul 57 „Asistență socială“, prevede HG-ul semnat de Marcel Ciolacu.

Pensionarii militari se revoltă 

Pe grupurile create, în mod special, pentru pensionarii militari, aceștia sunt de-a dreptul indignați, considerând că ceea ce face Guvernul României este o bătaie de joc la adresa lor.

Citește și Directorul Agenției Naționale Antidrog, comisar-șef Ramona Dabija: ‘Din 29 aprilie, ANA a lansat o linie telefonică gratuită, pentru consumatori’/Măsuri speciale luate în contextul minivacanței de 1 Mai și de Paște

Please follow and like us:

Părerea ta contează pentru noi