Anunț făcut de Casa de Pensii, despre plata în avans a pensiilor, pentru luna mai 2024

0

Sursa foto: Stirileprotv.ro

Șeful Casei Naționale de Pensii Public (CNPP), Daniel Baciu, a anunțat că pensiile, aferente lunii mai, se vor în avans.

Astfel, pensionarii vor avea bani pentru a avea ce pune pe masă de Paște.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Vești bune pentru pensionari:

Casa Națională de Pensii a reușit, într-un timp record, după publicarea HG 442/25.04.2024 în Monitorul Oficial, să efectueze toate operațiunile financiar-bancare necesare privind plata devansată a pensiilor astfel încât pensionarii sistemului public să primească pensiile aferente lunii mai a.c., înainte de Sărbătorile Pascale.

De această măsură vor beneficia 4,8 milioane de pensionari care au optat ca modalitate de plată prin mandat poștal sau în cont bancar”, a transmis Daniel Baciu.

Casa de Pensii Bistrița-Năsăud, informații despre plata în avans a pensiilor

Casa de Pensii Bistrița-Năsăud le-a transmis pensionarilor că au fost asigurate fondurile necesare pentru plata în avans a pensiilor.

„Prin Hotărârea de Guvern nr.442/25.04.2024 au fost asigurate fondurile necesare pentru plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024.

Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud a depus toate diligențele pentru a vira – până la data de 30 aprilie – sumele necesare către CN Poșta Română SA și băncile comerciale cu care are încheiate convenții pentru plata drepturilor de pensie, astfel încât drepturile bănești aferente lunii mai 2024 să ajungă cât mai repede la beneficiari, înainte de Sărbătorile Pascale”, a comunicat Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud.

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii: „Pensiile aferente lunii mai se plătesc înaintea sărbătorilor pascale!”

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, a anunțat încă de joia trecută că pensiile vor ajunge la pensionari înaintea sărbătorilor pascale.

„Pensiile aferente lunii mai se plătesc înaintea sărbătorilor pascale!
La solicitarea premierului Marcel Ciolacu, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern și un Memorandum pentru ca plata pensiilor să poată fi făcută înaintea sărbătorilor pascale.
Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024. Astfel, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) urmează să vireze până în 30 aprilie sumele necesare către Poșta Română și băncile comerciale cu care are încheiate convenții pentru plata acestor drepturi”, a anunțat, joia trecută, Vasilcoiu.

Poșta Română: „A început distribuire pensiilor”

Compania Naţională ,,Poşta Română” a început astăzi distribuirea pensiilor pentru luna mai, înaintea Sărbătorilor de Paște. Astfel, au fost luate toate măsurile necesare pentru ca distribuirea drepturilor sociale (pensii) să fie realizată în cel mai scurt timp, a informat Poșta Română.

„Printr-un efort conjugat al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Ministerului Finanțelor, Casei Naționale de Pensii, cât și al partenerilor noștri din domeniul bancar, pensiile aferente lunii mai vor fi distribuite în avans de către poștași, începând de astăzi.

Ne dorim să le putem aduce această mulțumire clienților noștri, pensionari, de a avea pensiile cât mai devreme, ca să se poată bucura, așa cum este normal, de sărbătorile de Paște în liniște, alături de familie și cei dragi”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale „Poșta Română”.

Pentru plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024, prin mandat poştal, este virată către Compania Naţională ,,Poşta Română” suma de 1.961.165 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 339.359 mii lei din bugetul de stat, iar către băncile comerciale suma de 6.346.977 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 683.898 mii lei din bugetul de stat.

Suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor se ridică la 9.331.399 mii de lei.

Please follow and like us:

Părerea ta contează pentru noi