EXCLUSIV Nuțu Cămătaru n-a reușit să dreseze, legal, leii! Afacerea prin care oferea servicii de creditare a dat faliment

Ion Balint, cunoscut drept Nuțu Cămătaru, n-a avut succes cu cămătăria legală, afacerea familiei sale dând faliment.

În anul 2021, familia lui Nuțu Cămătaru și-a făcut o afacere prin care oferea, în mod legal, servicii de creditare doritorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Concret, la vremea respectivă a fost înființată firma DN Capital Investments IFN SRL, în care soția sa, Claudia Balint, și fiul său, Daniel Balint, se numărau printre asociați.

Conform verificărilor efectuate de AnchetaZilei.ro, DN Capital Investments IFN SRL a fost redenumită BLUE CAPITAL ONLINE & STRATEGY SRL, iar ulterior a fost radiată.

Soția unui fost șef din Jandarmerie, printre asociați

Potrivit informațiilor AnchetaZilei.ro, acționariatul Blue Capital Online & Strategy SRL arăta astfel: Claudia Balint – 33% părți sociale, Daniel Balint – 33% părți sociale, Nicoleta Corcodel – 22% părți sociale și Robert Bica – 10% părți sociale.

Nicoleta Corcodel este soția unui fost comandant din Jandarmeria Română, pe numele său Marian Corcodel.

Marian Corcodel, zis și „Colonelul Cămătar” din Jandarmerie, condamnat definitiv în 2023

În vara anului 2023, fostul comandat al Bazei de Administrare și Deservire a Jandarmeriei, Marian Corcodel, a fost condamnat definitiv la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare, pentru delapidare, el fiind acuzat în același dosar și de cămătărie, și de constituire de grup infracțional organizat.

Interesant e faptul că fostul șef din Jandarmeria Română a fost condamnat doar pentru delapidare, după ce celelalte două fapte s-au prescris.

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2011, colonelul Marian Corcodel, comandantul UM 0260 – Baza de Administrare şi Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, folosindu-se de influenţa pe care o exercita asupra unor subordonaţi şi uzând în mod nelegal de prerogativele funcţiei sale, a constituit un grup infracţional organizat la care au aderat persoane aflate în subordinea sa directă, şi anume Daniel Iancu Preoteasa (n.r. – şeful de stat major al Bazei de Administrare şi Deservire a Jandarmeriei) şi Georgică Băbănău (n.r. – şoferul colonelului), scopul constituirii acestui grup fiind săvârşirea în mod repetat a unor infracţiuni de camătă şi delapidare, a scris, în 2023, Agerpres.

Corcodel percepea dobânzi între 10 și 20%, pentru „împrumuturile” acordate subalternilor. Sumele împrumutate porneau de la câteva sute de euro și ajungeau chiar și la zeci de mii de euro, conform sursei citate.

Ce servicii de creditare oferea IFN-ul lui Nuțu Cămătaru:

– activități de servicii financiare care se referă în primul rând la contractarea de împrumuturi de către instituții neimplicate în intermedierea monetară, unde acordarea creditelor poate lua o varietate de forme, cum ar fi împrumuturi, ipoteci, cărți de credit etc., oferind următoarele tipuri de servicii:

– acordarea creditelor de consum

– finanțarea comerțului internațional

– asigurarea finanțării pe termen lung a industriei, de către băncile industriale

– împrumuturi monetare în afară sistemului bancar

– acordarea de credite pentru cumpărarea locuințelor, de către instituții specializate care nu primesc depozite

– servicii de amanetare și gaj.