Un polițist de la Acțiuni Speciale, ‘săltat’ pentru trafic de influență! I s-a organizat un flagrant și a fost prins cu banii în mașină

0

Sursa foto: sindicatul Europol

Un polițist de la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) Dolj a fost reținut pentru 24 de ore, fiind suspectat de comiterea infracţiunilor de trafic de influență şi cumpărare de influență, în legătură cu obţinerea unor soluţii favorabile în două dosare penale aflate în instrumentarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, potrivit unui comunicat de presă al Direcției Generale Anticorupție (DGA).

Conform anchetatorilor, agentul de poliție – la momentul faptei agent la Secția 5 Poliție Craiova – a pretins și primit 3.700 de euro de la martorul-denunțător, în mai multe tranșe, în perioada ianuarie-august 2023, pentru a interveni pe lângă un alt polițist din cadrul Secției 5 Poliție Craiova, care instrumenta un dosar penal în care se efectuau cercetări față de denunţător, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Citește și Nepotul lui Florin Piersic, Cosmin, ‘uns’ șef în Poliția Română! În luna ianuarie a fost împuternicit pe funcție

În schimbul banilor, polițistul ar fi urmat să propună o soluţie de renunţare la urmărirea penală în cauză şi implicit denunţătorul să îşi recupereze mai repede permisul de conducere reţinut.

Marți, 6 februarie 2024, conform înțelegerii din 2023, martorul-denunțător i-a mai dat polițistului suma de 400 de euro. În urma organizării flagrantului, suma respectivă a fost găsită în mașina inculpatului.

De asemenea, tot marți, inculpatul, actualmente agent de poliție în cadrul I.P.J. Dolj – S.A.S., a pretins aceluiaşi martor-denunţător suma de 500 de euro, pentru a interveni pe lângă un lucrător de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova – Biroul Rutier, care instrumentează un alt dosar penal în care se efectuează cercetări față de acelaşi martor-denunţător sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, pentru ca lucrătorul de poliție să propună o soluţie favorabilă în cauză, informează DGA.

Citește și Fostul șef al Grupării de Jandarmi Mobile a fost condamnat la 1 an și 10 luni de închisoare cu suspendare, după și-a folosit subordonații pentru a renova casa socrilor, în timp ce i-a pontat la serviciu

Ce a transmis DGA:

„Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dolj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, efectuează cercetări într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de trafic de influență şi cumpărare de influență, în legătură cu obţinerea unor soluţii favorabile în două dosare penale aflate în instrumentarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că în cursul lunii ianuarie 2023, inculpatul – agent de poliţie din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova, la momentul săvârşirii faptei, a pretins unui martor-denunţător suma de cca. 4000 de euro, din care a primit în mai multe tranşe suma de 3.700 de euro, în intervalul ianuarie-august 2023, pentru a interveni pe lângă un alt lucrător de poliţie din cadrul Secției 5 Poliție Craiova, care instrumenta un dosar penal în care se efectuau cercetări față de denunţător, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, pentru ca lucrătorul de poliție să propună o soluţie de renunţare la urmărirea penală în cauză şi implicit denunţătorul să îşi recupereze mai repede permisul de conducere reţinut.

Ulterior, la data de 06.02.2024, conform înţelegerii anterioare, martorul denunţător i-a remis inculpatului suma de 400 de euro, sumă care a fost găsită în autovehicului condus de inculpat, cu ocazia activităţii de prindere în flagrant organizată de o echipă formată din procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj.

Totodată, s-a mai reţinut faptul că, la data de 06.02.2024, inculpatul, actualmente agent de poliție în cadrul I.P.J. Dolj – S.A.S., a pretins aceluiaşi martor-denunţător suma de 500 de euro, pentru a interveni pe lângă un lucrător de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova – Biroul Rutier, care instrumentează un alt dosar penal în care se efectuează cercetări față de acelaşi martor-denunţător sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, pentru ca lucrătorul de poliție să propună o soluţie favorabilă în cauză.

Față de agentul de poliție, la data de 06.02.2024, s-a dispus măsura preventivă a reținerii, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul lucrătorilor D.O.S. – Brigăzii Operațiuni Speciale Craiova”.

Please follow and like us:

Părerea ta contează pentru noi