Replică pentru Adrian Năstase: ‘Amenințările nu-și au rostul. Nu mor caii când vor câinii și nici eu c-așa vor unii!’

Sursa foto: epochtimes-romania.com

După ce Adrian Năstase, fost premier al României, l-a amenințat pe polițistul Valer Kovacs, reporterul Bugetul.ro l-a contactat pe acesta din urmă în această dimineață.

Valer Kovacs a declarat, pentru Bugetul.ro, că amenințările fostului prim-ministru nu-și au rostul.

Mai mult, polițistul a ținut să sublinieze că nu a fost sluga politică a nimănui și că nu este mincinos, așa cum a fost acuzat de Năstase.

Valer Kovacs, replică pentru Adrian Năstase, la solicitarea Bugetul.ro:

„Nu am fost slugă politică și nu sunt sluga nimănui! Nu am fost și nu sunt mincinos. Amenințările la adresa mea nu-și au rostul.

Nu  mor caii când vor câinii și nici eu că așa vor unii!”.

Adrian Năstase l-a amenințat pe Valer Kovacs

Fost premier al României, Adrian Năstase a anunțat că îi va cere ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, să declanșeze o anchetă internă asupra cunoscutului polițist.

Adrian Năstase susține că polițistul Valer Kovacs – devenit celebru după ce a acuzat că pe timp de pandemie a fost dictat de la vârful MAI un plan de amenzi – minte.

Concret, Kovacs a acuzat că elevii de la Școala de Poliție Câmpina au fost puși să lucreze la via pe care Năstase ar fi deținut-o la Tohani, în perioada în care cel poreclit „Bombonel” era premier al României.

În ceea ce-l privește pe polițistul Kovacs, îi acord 10 zile (pana in 5 octombrie) să producă documentele din care să rezulte că eu am avut o podgorie, o vie – proprietate la Tohani in perioada in care eram premier (2000-2004) si să justifice astfel. povestea pe care a introdus-o pe internet. Dacă nu, in masura in care este inca in MAI, îi voi cere ministrului de Interne să declanșeze o ancheta disciplinară, a spus Năstase.

Acuzele lui Năstase

„Politistul Kovacs Valer – un mincinos din categoria AUR

Intr-un mesaj fb către ‘căpitanul’ George Simion, polițistul Kovacs Valer mă ‘denunță’ pentru o experiență a sa de acum 20 de ani pe când se afla la Scoala de poliție din Câmpina. In esență, polițistul îi raportează „căpitanului” că în perioada în care eram prim-ministru, as fi dat un telefon la școala de ofițeri din Câmpina iar, ca urmare, elevii au fost strânși în careu și trimiși să lucreze, „ca slugi” la via pe care eu aș fi avut-o la Tohani.

Nu știu dacă a dat cineva vreun telefon, eu în niciun caz nu. Nici nu stiu știu dacă au fost trimiși atunci elevii la cules de struguri. Singura chestiune care îl transformă pe polițistul Kovacs intr- un mincinos ordinar este faptul că, în niciun caz, în perioada în care eram prim-ministru, eu nu am avut o vie/podgorie la Tohani sau în altă parte. Deci întreaga poveste este mincinoasă .

Pe de alta parte, este adevarat, nu stiu daca simpatizantul sau membrul AUR – polițist Kovacs Valer a participat sau nu la Scoala de vară a ‘cămășilor albe’, organizată de AUR și doreste, poate, să acopere scandalul legat de acel viol în grup asupra unei simpatizante AUR minore, mutand discutia pe o chestiune „spectaculoasa” din urma cu 20 de ani.

Mi-e clar insa ca el face parte din acea fauna de indivizi care, după 2004, au lansat nenumărate minciuni in legatura cu mine, privind faptul că aș fi avut zeci de proprietăți în Transilvania, în Deltă, – castele, yahturi, farmacii, acțiuni sau depozite bancare în paradisuri fiscale. Aceste legende au disparut in mare parte dupa perioada, de aproximativ 10 ani, în care procurorii DNA au cercetat averea mea „descoperind”, în final, căciulițe și afișe electorale pentru partid și contravaloarea unor reparații la casa unui prieten.

Puteam să nu comentez aceste minciuni așa cum nu am comentat multe altele. Problema de fond este însă că, pe baza unor astfel de minciuni, se dezvoltă o viermuială de indivizi in zonele mlastinoase ale societatii, adunati de unele eminente cenusii din tara sau din starinatate, în formula „cămășilor albe” așa cum erau în perioada interbelică „cămășile negre’, „cămășile brune”, „cămășile verzi”. Am vrut să atrag atenția asupra incitării la violență și a formelor de violență efectiva pe care le-a dezvoltat în ultima vreme Mișcarea AUR, de fapt, liderii săi.

Mi s-a părut interesant răspunsul pe care mi l-a adresat George Simion la analiza pe care am făcut-o anterior, argumentul său principal fiind acela că eu eram supranumit Bombonel si, de aceea nu am dreptate. Cam pueril…. Probabil că avea în vedere faptul că în timpul cat eram prim-ministru eram blajin, răbdător, calm, generos, desi multi au avut o alta parere.

Pe fond, partidele de la guvernare ar trebui să înțeleagă, in opinia mea, riscul alunecării Romaniei spre zone cu nostalgie legionara și să ia măsuri în consecință în perspectiva alegerilor care vor urma.

In ceea ce-l privește pe polițistul Kovacs, îi acord 10 zile (pana in 5 octombrie) să producă documentele din care să rezulte că eu am avut o podgorie, o vie – proprietate la Tohani in perioada in care eram premier (2000-2004) si să justifice astfel. povestea pe care a introdus-o pe internet. Dacă nu, in masura in care este inca in MAI, îi voi cere ministrului de Interne să declanșeze o ancheta disciplinara .

George Simion va trebui sa fie insa atent de unde isi recruteaza locotenentii si simpatizantii. Dimensiunea nationala a politicii reprezinta un patrimoniu pe care nu trebuie sa-l afectam prin violenta si grobianism”, a scris Adrian Năstase, pe blogul personal.

Sursa: Bugetul.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*