Polițiștii bagă în corzi CCR-ul, în ziua deciziei pe pensiile militare! Se deblochează situația?

Polițiștii bagă în corzi CCR-ul, în ziua deciziei pe pensiile militare! Se deblochează situația?

Astăzi polițiștii și rezerviștii militari au pichetat sediul Curții Constituționale a României, între orele 12:00 și 14:00.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mâine, în ziua în care judecătorii de la CCR ar trebui să se pronunțe cu privire la obiecția de neconstituționalitate formulată de Avocatul Poporului, Renate Weber, polițiștii și pensionarii militari pregătesc un nou protest.

Polițiștii încearcă să deblocheze legea care ar trebui să actualizeze pensiile militare

Prin aceste manifestații stradale, polițiștii încearcă să pună presiune pe CCR, pentru a debloca situația în privința actualizării pensiilor militare.

Acum! Polițiștii, ‘asalt’ la CCR, pentru pensiile militare: ‘Nu sfidați!’

Până acum, Curtea Constituțională a amânat de patru ori pronunțarea pe legea care ar trebui să actualizeze pensiile militare.

Sătui de bătaia de joc de la Curtea Constituțională a României, privitoare la legea care actualizează pensiile militare, polițiștii au ieșit astăzi în stradă.

La manifestație au participat și rezerviștii militari.

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual a transmis un mesaj ferm pentru judecătorii CCR.

SUNTEM STAT MEMBRU NATO/UE!

Pensiile militare de stat, care datează de pe vremea Domnitorului Al. I. Cuza, nu sunt pensii speciale!

ARMATA ÎN REZERVĂ ESTE PARTE INTEGRANTĂ A SISTEMULUI DE APĂRARE, ORDINE PUBLICĂ ȘI SECURITATE NAȚIONALĂ (conf. Legii 446/2006/Legii 80/1995 – Statutul cadrelor militare).

Mesajul nostru este ferm: magistrați C.C.R., nu sfidați Familia ocupațională ,,Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională”!”, au transmis sindicaliștii.

După noua amânare de la CCR, polițiștii ne-au dezvăluit că vor ieși în stradă

CCR a amânat la 25 februarie pronunțarea privitoare la obiecția de neconstituționalitate ridicată de Avocatul Poporului, Renate Weber, cu privire la legea care ar trebui să actualizeze pensiile militare.

Contactat de AnchetaZilei.ro, liderul SNPPC, Vasile Zelca, ne-a dezvăluit că pe 10 și 11 martie polițiștii în activitate și rezerviștii militari protestează în fața sediului Curții Constituționale a României.

Potrivit lui Zelca, CCR-ul ar trebui reformat, iar judecătorii ar trebui să-și motiveze deciziile de amânare, dat fiind că în martie se vor împlini patru luni de când legea a fost contestată și încă nu s-a luat o decizie finală în acest sens.

„Pe 10 și pe 11 martie ieșim în stradă. Pe 10 facem o pichetare, iar pe 11 un protest de amploare, pentru că ne-am săturat să așteptăm CCR-ul să ia o decizie.

Nici măcar nu-și motivează decizia. Într-adevăr, trebuie o reformă la CCR, trebuie să motiveze de ce amână, să ne spună de ce amână. De trei luni stăm așa, din noiembrie s-a contestat. Avem luna decembrie, ianuarie, februarie, intrăm în martie. Se fac patru luni. Nu poți să stai patru luni și să nu iei o decizie!

Va fi o acțiune comună cu rezerviștii. Pe 10 și pe 11 martie protestăm la Curtea Constituțională. Buba pentru noi este la CCR, care amână, nejustificat, o decizie foarte importantă.

Nu poți să stai așa patru luni de zile. Oamenii ăștia trebuie să înțeleagă că trebuie să justifice anumite decizii. Dacă amâni, zi-mi de ce amâni! Eu, dacă am o petiție în lucru, în 30 de zile trebuie să o rezolv și o pot prelungi maximum 15 zile, prin lege. În 45 de zile trebuie să rezolv petiția, iar ei au patru luni de zile de când tot amână.

Nu poți să-ți bați joc de rezerviștii țării, când ai război la graniță! Asta e bătaie de joc și chiar se pune în pericol capacitatea de apărare a țării, pentru că ați văzut, o parte din rezerviști au început să-și predea livretele, în mod simbolic. Dar nu se poate să lași așa lucrurile!”, a precizat, pentru AnchetaZilei.ro, Vasile Zelca.

Părerea ta contează pentru noi