Se pregătește decizia CCR foarte așteptată de polițiști și militari! Moment hotărâtor pentru pensiile militare
După obiecția de neconstituționalitate ridicată de Avocatul Poporului, Renate Weber, cu privire la actualizarea pensiilor militare, Curtea Constituțională a României (CCR) se pregătește să ia o decizie în acest sens.
Până acum, CCR a tot amânat pronunțarea privitoare la pensiile militare, astfel că rezerviștii și polițiștii în activitate au organizat o serie de proteste, pentru a-și obține drepturile.
De ce tace SIE în cazul lui Călin Georgescu
Curtea Constituțională trebuia să se pronunțe din decembrie 2024
Inițial, Curtea Constituțională a României trebuia se pronunțe cu privire la acest subiect la 17 decembrie 2024.
Ulterior, CCR a amânat decizia pentru data de 4 februarie 2025.
Între timp, judecătorii de la Curtea Constituțională au amânat din nou pronunțarea în acest caz, lovind în pensionarii militari din țara noastră.
Astfel, CCR a hotărât să amâne cu două săptămâni decizia referitoare la obiecția de neconstituționalitate formulată de către Avocatul Poporului, Renate Weber, privitoare la legea care actualizează pensiile militare.
Noul termen privind legea pentru completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat este 18 februarie 2025.
Așadar, marți, 18 februarie, CCR ar trebui să se pronunțe.
În funcție de decizia CCR, polițiștii anunță noul calendar al protestelor comune cu rezerviștii
Polițiștii au negociat cu premierul Marcel Ciolacu, în această săptămână. Drept urmare, a fost amânat protestul ce trebuie să se desfășoare luni, 17 februarie.
Pentru mâine, rezerviștii militari și polițiștii în activitate pregătiseră o nouă manifestație stradală în București.
După întâlnirea din această săptămână, polițiștii au decis să amâne protestul comun, așteptând decizia Curții Constituționale.
„Legat de indexarea pensiilor militare, discuțiile au fost amânate până după pronunțarea CCR (18.02.2025).
Organizațiile din grupul comun de acțiuni sindicale amână, deocamdată, protestul din București, și vom decide planul de acțiune în funcție de răspunsul asumat al guvernanților și de concretizarea acestuia”, a transmis FSNPPC și celelalte sindicate din sectorul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională.
Rezerviștii, îndemnați să iasă în stradă alături de ceferiști
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) i-a îndemnat pe rezerviști să iasă, totuși, în stradă luni, alături de ceferiști.
Aceștia din urmă vor protesta luni, 17 februarie, în fața Guvernului României, condus de către Marcel Ciolacu.
Ceferiștii îi solicită premierului să abroge așa-numita „Ordonanță-trenuleț”.
Îi doare fix la bașcheți pe slugile politice de la CCR. Dacă era pentru ei… să fi văzut ce repede dădeau decizia! Dacă vor să rămână acolo, trebuie să asculte de cei care i-au trimis, restul e can-can! La fel și tovarășa avocat „al poporului”, care nu a înțeles pe cine trebuie să reprezinte!
Eu îmi pun înrebarea : dacă această d-nă Renatte care nu mai este în mandat de anul trecut din luna iunie,și-a permis să conteste aceste motificări prin care se face dreptate militarilor și polițiștilor,venine chiar din concediu pentru a face așa ceva , oarei ei îi cade bine câ încasează lunar trei pensii babane ? Cum o putea să trăiască cu așa bani puțini,săraca ? Referitor la CCR ce să maidiscut :dacă erapentru ei la primul termen se rezolva situația,dacă-i vorba despre militari și polițiști eu nu contează,om mai vedea. Doamne câtă ipocrizie !