Anomalie în sistemul de pensii militare: ‘Avem un fost șef de stat major cu 3.000 de lei pensie. E de noaptea minții’/EXCLUSIV

0

Sursa foto: playtech.ro

Polițiștii amenință din nou cu boicotarea alegerilor, dacă premierul Marcel Ciolacu nu le acordă restanțele privitoare la Legea salarizării nr. 153/2017 și nu înlătură inechitățile referitoare la pensiile militare.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest context, reporterul AnchetaZilei.ro a discutat cu președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Vasile Zelca.

Liderul SNPPC ne-a dat exemplu de o adevărată anomalie din sistemul de pensii militare.

Citește și

Polițiștii îl bagă în corzi pe Marcel Ciolacu! Îl amenință cu boicotarea alegerilor

Vasile Zelca a declarat, în exclusivitate pentru AnchetaZilei.ro, că un fost șef de Stat Major al Armatei încasează astăzi o pensie de 3.000 de lei.

Anomalie în sistemul de pensii: „Avem un fost șef de stat major cu 3.000 de lei pensie. E de noaptea minții”/EXCLUSIV

„Pensiile militare trebuie echilibrate și, totodată, să fie înlăturate inechitățile. Inechitățile se înlătură foarte ușor: actualizezi salariul de funcție, salariul de bază adică, și salariul de grad, pe care l-ai avut când ai ieșit la pensie, cu cel aflat în plată pe aceeași funcție. Dacă am ieșit la pensie ca ajutor de șef de post, nu mi-l actualizezi cu salariul șefului de post, ci cu cel al ajutorului de șef de post.

Avem, de exemplu, un fost șef de stat major. Când spui șef de stat major, te sperii când auzi șef de stat major. Și el are 3.000 de lei pensie. E de noaptea minții! Vă dați seama ce funcție a avut și ei îi dau 3.000 de lei pensie”, a declarat, pentru AnchetaZilei.ro, Vasile Zelca.

Mâine o să vă prezentăm un nou articol referitor doleanțele pe care sindicaliștii le au cu privire la restanțele salariale neacordate.

De fapt, aceștia subliniază că „nu vorbim de ceva în plus, ci de restanțe”.

Polițiștii amenință că nu vor asigura paza la secțiile de vot

În cazul în care nu le vor fi rezolvate revendicările, polițiștii amenință că nu vor asigura paza la secțiile de vot, dat fiind că urmează atât alegerile parlamentare, cât și prezidențiale.

La începutul acestei luni, am transmis o adresă oficială ( https://www.snppc.ro/06-09-2024-comunicat-fsnppc-solicitare-oficial-adresat-guvernului-i-mai-pentru-drepturile-restante-ale-angaja-ilor-i-pensionarilor-militari-bd11482 ), către prim-ministrul Guvernului României și ministrul Afacerilor Interne, solicitând o întâlnire directă, cât mai curând posibil, pentru a discuta pe marginea unor revendicări legitime, care privesc drepturile restante (economico-financiare) ale polițiștilor și personalului contractual din MAI (restanțele din Legea-cadru 153/2017, dar și altele, acumulate în ultii ani), precum și interesele pensionarilor militari, privind actualizarea cuantumului pensiei, în raport cu valorile coeficienților aflați în plată în cazul colegilor în activitate.

În cursul acestei zile, am revenit asupra revendicărilor în discuție și am (re)solicitat o discuție, în regim de urgență – în spiritul întâlnirii promise chiar de prim-ministrul României, la ședința cu sindicatele din ianuarie a.c., de la sediul MAI, când a afirmat că ne vom revedea în prima parte a trim. III/2024 –, pentru a ne clarifica în legătură cu poziția Guvernului și a MAI privind problemele semnalate.

În cazul în care dialogul social vizând aceste revendicări nu va da rezultatul scontat de FSNPPC, iar factorii decizionali vor tărăgăna identificarea unor soluții fiscal-bugetare, în timp rezonabil, ne-am rezervat dreptul de a organiza maifestări sindicale de protest, în perioada pre-electorală, și de a le propune polițiștilor refuzul pazei secțiilor de vot, cu ocazia alegerilor din trim. IV a.c., dat fiind faptul că astfel de misiuni exced fișei postului”, a comunicat SNPPC.

Please follow and like us:

Părerea ta contează pentru noi