Un deputat PSD, fost șef în Poliția Română, cu o pensie de peste 16.000 de lei pe lună, atacă Ministerul Afacerilor Interne (MAI)!
Eugen Neață, deputat al Partidului Social Democrat, a lansat un atac incredibil la adresa Ministerului Afacerilor Interne și a Poliției Române, ca și cum el nu ar fi făcut parte din sistem. Ba chiar s-a aflat în funcții de conducere.
„Am întrebat Ministerul Afacerilor Interne câte cazuri de drogați periculoși pentru ei și pentru familiile lor avem în România. Mi s-a răspuns că nu au această informație, nici ministerul, nici Agenția Națională Antidrog, aflată în subordinea sa”, spune Neață, într-o postare pe Facebook.
Citește și Se ascut cuțitele în MAI! Fumigena lansată pe surse: Despescu, la SPP!
În perioada 02.05.2011-30.09.2012, actualul deputat PSD a fost șef al Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea.
Mai mult, între 2009 și 2010, Neață a fost șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea.
Acum pensionat, Neață are o pensie de peste 16.000 de lei pe lună
Conform ultimei declarații de avere din aprilie 2024, ce a fost consultată de AnchetaZilei.ro, deputatul PSD a beneficiat, în 2023, de o indemnizație anuală de 137.256 de lei.
În plus, el a încasat și o pensie anuală, plătită de Casa de Pensii a MAI, de 195.694 de lei.
Potrivit calculelor AnchetaZilei.ro, Neață a încasat lunar suma de 16.307 de lei drept pensie.
Soția este tot pensionară MAI
Conform aceluiași document completat de social-democrat, și soția sa a lucrat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
Astfel, în 2023, Neață Maria a beneficiat de o pensie anuală de 51.600 de lei – 4.300 de lei pe lună.
Funcțiile de conducere deținute de deputatul Eugen Neață, conform CV-ului său
01.10.2012 – 30.06.2016: Director (Aparat central) – Ministerul Afacerilor Interne – Vicepreşedinte al Corpului Naţional al Poliţiştilor Corpul Naţional al Poliţiştilor (Str. Mihai Vodă nr. 6, Sector 5, Bucureşti – 050041, www.cnpromania.ro)
02.05.2011 – 30.09.2012: Şef al Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea
05.08.2010 – 02.05.2011: Adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea
17.05.2010 – 05.08.2010: Adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea
2009 – 2010: Şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea
2005 – 2009: Adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea
2003 – 2005: Şef Birou de Investigare a Fraudelor – IPJ Vâlcea
Atacul fostului șef de inspectorat
„Lume, lume!
Am întrebat Ministerul Afacerilor Interne câte cazuri de drogați periculoși pentru ei și pentru familiile lor avem în România. Mi s-a răspuns că nu au această informație, nici ministerul, nici Agenția Națională Antidrog, aflată în subordinea sa.
Văd acum o mare vâlvă națională în jurul textilelor purtate de polițiști și denunțate a fi de proastă calitate de unul dintre liderii sindicatelor din acest domeniu. Înțeleg că marea instituție a siguranței noastre individuale și naționale a pus în mișcare cel puțin două departamente centrale în acest scop.
Unul care să cerceteze după toate regulile dacă textilele rupte sunt din categoria uniformelor purtate de polițiști și altul care să formuleze răspunsuri publice adecvate și să aibă grijă de diseminarea lor la nivel național.
Reacția la știrea care a deranjat este una care nu semănă deloc cu reacția instituțiilor de ordine publică, de cercetare și de intervenție la infracționalitatea gravă care îi preocupă pe contribuabili.
Sunt încă proaspete strigătele de ajutor ale fetei ucise în timp ce poliția și alte instituții așteptau la poarta ucigașului și semnele disperate ale celor înjunghiați în balcon, în asistența complet dezinteresată a unui puternic detașament de oameni ai legii.
Mama ucisă de fiul ei zilele trecute, căruia poliția i-a permis cu dezinteres procedural să se apropie de ea la distanța brațului în care ținea cuțitul și marile negocieri nocturne cu interlopii din capitală, de care nu mai zice nimeni nimic.
Privim cu toții pozele acestea de textile rupte care circulă pe internet și în jurul cărora angajații instituțiilor naționale s-au mobilizat instantaneu, în apărarea onoarei proprii. Cercetări amănunțite asupra diferenței dintre textilele fotografiate și cele cumpărate de minister, diferența dintre mașinile care au cusut, pigmenții cu care s-a vopsit țesătura. Ce mai, o cercetare ca la carte, executată în câteva ore și publicată de-a lungul și de-a latul României cu o viteză ieșită din comun.
Mă gândesc că urmează o conferință de presă internațională, cu participarea televiziunilor, care pot părăsi pentru o clipă războaiele și evenimentele lumii pentru a fi prezente la dezvăluirea textilelor cumpărate de minister. Urâtă imagine, aceasta a reacției supradimensionate, orgolioase, de nimic, la un subiect care nu este nici măcar un amărât de fapt divers.
Revin cu întrebarea mea, de deputat în Parlamentul României: care este numărul consumatorilor de substanțe interzise, cu potențial major de pericol pentru familiile ori persoanele aflate în jurul lor?
Informația îmi trebuie pentru a-mi argumenta inițiativa legislativă la care lucrez. Mărturisesc că nici după ce primesc răspunsul la întrebarea mea, nu voi fi interesat de problemele rufelor murdare ale sărmanului minister care, vorba românului, și le spală în public, chiar acum”, spune el.