Serviciul Român de Informații (SRI) este în căutare de personal. Un anunț în acest sens a fost făcut luni, 22 iulie 2024, de către Serviciul Român de Informații.
Ce a transmis SRI azi?
„Dacă harta minții umane nu are secrete pentru tine, poți aplica pentru un job la SRI”
Citește și EXCLUSIV Fostul șef al Parchetelor Militare, generalul-magistrat Ioan Dan: ‘Ca să mascheze acțiunea teroristă, Securitatea a pus informatorii să tragă. Totul a fost falsificat, mistificat’
„Dacă harta minții umane nu are secrete pentru tine, poți aplica pentru un job la SRI.
Detalii pe sri.ro/cariere”, este mesajul Serviciului Român de Informații.
Ce face un psiholog la SRI?
Potrivit anunțului de recrutare al Serviciului Român de Informații, specialistul psiholog este cel care se ocupă de evaluarea psihologică a personalului și a candidaților aleși pentru încadrarea în SRI.
„Având un rol important în activitatea de asigurare a securității naţionale, specialistul psiholog își pune în valoare competențele și abilitățile profesionale prin implicarea în activităţi de evaluare psihologică a personalului şi a candidaţilor selecţionaţi pentru încadrarea în SRI, diagnoză şi intervenţie organizaţională, asistenţa şi pregătirea psihologică a personalului, suport specializat pentru decizii privind managementul resurselor umane.
Candidații interesați să ocupe un post de ofițer specialist psiholog trebuie să îndeplinească condițiile de încadrare în Serviciul Român de Informații și să promoveze toate etapele specifice de selecție.
Candidații interesați se pot înscrie în procesul de selecție prin completarea formularului Aplică”, se precizează pe site-ul oficial al SRI.
Citește și Ce-nseamnă să fii singura parte care discută despre pace, când invadezi o țară?/Opinie Eugen Dinu
Cerinţele postului, conform anunțului SRI:
• absolvent de studii de licenţă şi masterat (în situaţia masteranzilor, procesul de selecţie poate fi iniţiat în ultimul an de masterat, urmând ca angajarea să se realizeze la absolvirea studiilor şi a obţinerii atestatului de liberă practică) în domeniul psihologiei
• atestat de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din România, indiferent de specialitate, ulterior fiind obligatorie atestarea în specialitatea „apărare, ordine publică şi siguranţă naţională”
• competenţe profesionale: o evaluare psihologică o consiliere psihologică o evaluare şi intervenţie organizaţională o dezvoltarea resurselor umane
• competenţe organizatorice: abilităţi de comunicare şi colaborare, capacitatea de a planifica şi a prioritiza sarcinile trasate, atenţie la detalii, disponibilitate la efort susţinut
Responsabilităţile psihologului din cadrul Serviciului Român de informații:
• evaluarea psihologică a personalului şi a candidaţilor selecţionaţi pentru încadrarea în SRI
• asistenţa şi pregătirea psihologică a personalului
• diagnoză şi intervenţie organizaţională
• suport specializat pentru decizii privind resursa umană
• elaborarea unor documente specifice rezultate din activitatea de psihologie aplicată.