Apar noi informații despre livrarea în avans a pensiilor, înainte de Paște: ‘Situațiile în care pensia nu a fost livrată reprezintă cazuri excepționale’

0

Sursa foto: Stirileprotv.ro

Apar noi informații despre livrarea în avans a pensiilor, înainte de Paște. Poșta Română precizează că doar în cazuri excepționale pensia nu a fost livrată la timp.

Despre ce situații vorbim? Potrivit Poștei Române, este vorba despre cazurile în care beneficiarii nu au fost găsiți la domiciliu sau au preferat să ridice direct de la oficiul poștal.

Mai mult, reprezentanții companiei de stat au explicat că aceste cazuri apar în fiecare lună.

Totodată, persoanele aflate în această situație își vor putea ridica pensia în cursul săptămânii viitoare de la oficiile poștale, a informat Poșta Română.

„Distribuirea pensiilor în avans, înaintea Sărbătorilor de Paște, a reprezentat un efort extraordinar din partea tuturor entităților implicate în acest proces: Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Ministerul Finanțelor, Casa Națională de Pensii și partenerii noștri din domeniul bancar. Toate părțile implicate au colaborat remarcabil pentru îndeplinirea termenelor stabilite de către Guvernul României”, a transmis Poșta Română.

Precizări referitoare la livrarea pensiilor de către poștași

„Compania Națională ,,Poșta Română” a început încă de sâmbătă, 27 aprilie, distribuirea pensiilor pentru luna mai.

Toată echipa Poștei Române s-a mobilizat exemplar, lucrând peste program, în weekend și în zile de Sărbătoare pentru a finaliza distribuirea pensiilor înainte de Sărbătorile de Paște.

Poștașii sunt liantul principal în tot acest proces. Aceștia au dovadă de profesionalism, punând mai presus de toate grija față de clienții noștri”.

Mai mult, compania a subliniat că, inclusiv în Vinerea Mare, unii poștași au fost în continuare pe teren și au distribuit aceste drepturi pentru ca beneficiarii să se poată bucura de sărbători liniștite alături de cei dragi.

De asemenea, Poșta Română a estimat că până la sfârșitul zilei de vineri s-a apropiat  de procentul maxim de livrare.

„Situațiile în care pensia nu a fost livrată reprezintă cazuri excepționale, în care beneficiarii nu au fost găsiți la domiciliu sau au preferat să ridice direct de la oficiul poștal. Aceste cazuri apar în fiecare lună, iar cei aflați în situația aceasta își vor putea ridica pensia în cursul săptămânii viitoare de la oficiile poștale”, a precizat Poșta Română.

„Compania Națională „Poșta Română” a luat TOATE măsurile posibile pentru a asigura livrarea pensiilor înainte de Sărbătorile de Paște prin:

Asigurarea unei bune colaborări cu toate părțile implicate.

Mobilizarea întregii echipe, atât administrative cât și operaționale prin ore suplimentare, lucrul în weekend și lucrul în zile de Sărbătoare.

Gestionarea unor costuri suplimentare pentru a respecta Hotărârea de Guvern și Memorandumul emise în data de 25 aprilie 2024”, a încheiat Poșta Română.

Please follow and like us:

Părerea ta contează pentru noi