Lovitura usturătoare ce i se pregătește Ancuței Ioana Popoviciu, judecătoarea care, la procesul lui Vlad Pascu, a întrebat dacă în sală e prezent și Sebastian, unul dintre studenții decedați în urma accidentului provocat de șoferul drogat

Sursa foto: Facebook

Lovitură usturătoare pentru Ancuța Ioana Popoviciu, judecătoarea care, la procesul lui Vlad Pascu, a întrebat dacă în sală e prezent și Sebastian, unul dintre studenții decedați în urma accidentului provocat de șoferul drogat în localitatea 2 Mai.

Inspecția Judiciară propune Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea din funcției a Ioanei Ancuța Popoviciu, până la finalizarea producerilor disciplinare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare şi ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei, se arată într-un comunicat al IJ, citat de AGERPRES.

Citește și SPECIAL: Cât câștigă judecătoarea care a întrebat, la procesul lui Vlad Pascu, dacă în sală e prezent Sebastian, unul dintre studenții decedați în urma accidentului din 2 Mai

În luna februarie, Inspecția Judiciară s-a autosesizat în acest caz, după cum am scris AICI

Inspecția Judiciară a anunțat, la acea vreme, că s-a sesizat din oficiu față de judecătorul desemnat în procesul lui Vlad Pascu, Ancuța Ioana Popoviciu.

Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligaţiei de studiere a dosarelor anterior şedinţei de judecată (inclusiv din perspectiva prezenţei în instituţie a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor şi şedinţelor de judecată, comportamentul judecătorului în şedinţele de judecată, în principal cu referire la şedinţa de judecată din data de 22.02.2024, precum şi existenţa unor eventuale situaţii de incompatibilitate în legătură cu dosarul menţionat, a explicat Inspecția Judiciară.

Comunicatul IJ:

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public privind modul de desfăşurare a şedinţei de judecată din data 22.02.2024 la Judecătoria Mangalia, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu faţă de judecătorul desemnat să soluţioneze dosarul privind accidentul din data de 19.08.2023.

Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligaţiei de studiere a dosarelor anterior şedinţei de judecată (inclusiv din perspectiva prezenţei în instituţie a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor şi şedinţelor de judecată, comportamentul judecătorului în şedinţele de judecată, în principal cu referire la şedinţa de judecată din data de 22.02.2024, precum şi existenţa unor eventuale situaţii de incompatibilitate în legătură cu dosarul menţionat”.

Episod scandalos! Ancuța Ioana Popoviciu, judecător la Judecătoria Mangalia, a întrebat dacă Olariu Sebastian Andrei, unul dintre studenții care au murit în accidentul din localitatea 2 Mai, este prezent în sală

Un episod de-a dreptul scandalos a avut loc joi, 22 februarie, la Judecătoria Mangalia, în dosarul tragediei petrecute în localitatea 2 Mai, în care este judecat Vlad Pascu, șoferul drogat care a lovit mortal, cu mașina, doi tineri, după cum am scris AICI.

Ancuța Ioana Popoviciu, judecător la Judecătoria Mangalia, a întrebat dacă Olariu Sebastian Andrei, unul dintre studenții care au murit în cazul 2 Mai, este prezent în sală.

La procesul de la Judecătoria Mangalia, Pascu a intrat prin videoconferință, din Penitenciarul Poarta Alba. Lângă el, era Sorina Stoica, unul dintre avocații angajați de familie. Mai întâi, judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu a făcut prezența părților din dosar. „Olariu Sebastian Andrei e prezent?”, a întrebat ea și toată sala a încremenit. Sebastian Olariu este unul dintre cei doi studenți care au murit loviți de mașina lui Pascu, în noaptea de 18/19 august anul trecut. În sală erau doar părinții lui, care au izbucnit în plâns când i-au auzit strigat numele la apel, a scris Libertatea.

Citește și Lovitură pentru Ancuța Ioana Popoviciu, judecătoarea care a întrebat, la procesul lui Vlad Pascu, dacă în sală e prezent Sebastian, unul dintre studenții decedați în urma accidentului provocat de șoferul drogat

Please follow and like us: