Șeful IPJ Constanța, Dumitru Bîltag, neagă că are legături cu lumea interlopă

Sursa foto: Bugetul.ro

Joi, în cadrul unei conferințe de presă, noul șef împuternicit al IPJ Constanța, Dumitru Bîltag, a negat informațiile apărute în spațiul public, anume că ar avea legături cu lumea interlopă, dar și că a fost prins de polițiști conducând peste limita legală.

La Constanța, comisarul-șef Dumitru Bîltag a negat că are legături cu vreo grupare criminală.

Mai mult, în ceea ce privește acuzația că a condus cu viteză, noul șef al IPJ Constanța a precizat că a câștigat procesul în acest caz, instanța anulând actul administrativ al agentului constatator.

Comisarul-șef Dumitru Bîltag, despre presupusele legături cu lumea interlopă: „Să spui că eu aș putea să sprijin o activitate criminală cred că este prea mult”

Vă asigur că eu voi fi foarte transparent. Vă propun un parteneriat corect și asta doar pentru informarea corectă a cetățeanului. (…)

Pentru că tot m-ați întrebat ce am făcut în ultimele 3 luni, eu vreau să vă spun ce am făcut în ultimii 26 de ani, de când sunt ofițer operativ în cadrul Poliției Române.

Am avut mai multe funcții de execuție. Deci, nu am fost doar pe funcții de conducere.

Mi-am construit cariera cu profesionalism, cu atenție, în sensul de a nu avea niciun fel de legături cu persoanele certate cu legea și vă asigur că, în cei 26 de ani, n-am niciun moment în care să nu fi respectat întocmai cadrul normativ sau vreun moment în care să fiu nevoit să pun capul în pământ.

Sunt singurul ofițer din Poliția Română – nu vreau să mă laud, dar dacă trebuie să fim transparenți, trebuie să spunem -, sunt singurul ofițer din Poliția Română care a condus la nivel teritorial, pe parcursul a 10 ani – nu vorbim de 3 luni, 5 luni, 7 luni, un an -, toate cele trei structuri mari de poliție, care sunt înființate, în acest moment, la nivelul județului Constanța. Din 2012 până în 2014, șef BCCO Târgu Mureș, un județ mare, după care inspector-șef, pe parcursul a 7 ani. Și încă un an și două luni, șef BOS. Asta s-a întâmplat la Târgu Mureș”, a afirmat noul șef al IPJ Constanța.

„Acuzația că am condus cu viteză?

Este o acuzație că eu am înțeles să-mi apăr dreptul constituțional de a introduce acțiune în justiție pentru a demonstra, practic, sau pentru a interveni pentru aflarea adevărului.

Cred că fiecare dintre noi ne dorim să primeze adevărul și realitatea. Prin actul meu, nu am înțeles să dau în judecată instituția, ci am înțeles să atac acel act administrativ. Dacă vă veți uita pe portalul instanțelor, veți observa că instanța de judecată a desființat acel act administrativ al agentului constatator ca fiind netemeinic și nelegal.

Deci, nu am nici un fel de emoție. Cred că în presă mai spunea că am și fugit de organele de Poliție și n-am oprit la semnal. Nu am o imaginație așa de bogată să văd un inspector-șef… În momentul ăla, eu eram inspector-șef la IPJ Mureș. Acum sunt inspector-șef la IPJ Constanța. Chiar mă vedeți în stare să fug de organele de Poliție din județul Constanța?

Sunt împuternicit pentru o perioadă de șase luni, începând de astăzi.

(…) Să nu credeți că am venit la Constanța pentru că îmi lipsea această funcție din CV.

(…) Sunt singurul ofițer, adică nu singurul, unul dintre ofițerii care n-am fost niciodată avansat înainte de termen. Tocmai pentru că n-am urmărit gradul.

(…) Cu privire la lumea interlopă, acesta este un fapt care mă deranjează foarte tare, că am fost lovit, practic, de către infracționalitate. Dacă ai curajul să-ți faci datoria… Eu m-am întâlnit pe parcursul carierei cu diferite forme de manifestare a criminalității și de fiecare dată… Iar colegii chiar mă cunosc foarte bine.

Să spui că eu aș putea să sprijin o activitate criminală cred că este prea mult. Dar asta este viața. Domnul ministru a precizat foarte clar cu privire la mine și sunt convins că s-au făcut toate verificările. Nu cred că mă aflam aici dacă plana vreo suspiciune într-un anumit moment.  Cam asta este ceea ce am vrut eu să vă spun. Nu am nimic pe suflet. Nu am comis vreo abatere”, a precizat el.

La conferința de presă organizată joi, 9 noiembrie, la sediul Serviciului Rutier din cadrul IPJ Constanța, au mai participat și ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, secretarul de stat Bogdan Despescu și șeful Poliției Române, Benone Matei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*