Interviu cu Constantin Răuță, ultimul condamnat la moarte al României. Ce s-a întâmplat cu dovezile de criminalitatea ale regimului Ceaușescu

0

Sursa foto: b1tv.ro

Interviu cu Constantin Răuță, ultimul condamnat la moarte al României. Ce s-a întâmplat cu dovezile de criminalitatea ale regimului Ceaușescu

Astăzi vă prezint ultima parte a interviului cu Constantin Răuță, ultimul român condamnat la moarte de către statul român.

Astăzi vă dezvăluim ce s-a întâmplat cu servieta de serviciu a ultimului român condamnat la moarte în țara noastră, servietă care conținea, conform spuselor lui Constantin Răuță, dovezi de criminalitate ale regimului Ceaușescu și cum a încercat SIE, fosta DIE, să-l racoleze pentru a doua oară.

Citește și: Interviu cu Constantin Răuță, ultimul condamnat la moarte al României. Cum a ordonat Nicolae Ceaușescu uciderea sa/Partea I

Interviu cu Constantin Răuță, ultimul condamnat la moarte al României. Ce s-a întâmplat cu dovezile de criminalitatea ale regimului Ceaușescu

  1. Eugen Dinu: În anul 2011 a apărut un articol în care se vorbea despre o a doua racolare a dumneavoastră. Mai mult, fiindcă ați refuzat SIE, ați avut numai probleme, vi s-a anulat cetățenia română. Ce s-a întâmplat mai exact? Cine a încercat să vă racoleze pentru a doua oară?

C.R.-  Din nou folosiți cuvântul „racolare” și nu știu precis ce înțelegeți prin „racolare”. După ce am obținut azil politic în America, am intrat prin concurs la cel mai mare centru de cercetare al NASA (Goddard Space Flight Center), unde am lucrat ca om de știință peste 24 de ani. După căderea comunismului în România, am sugerat la NASA un program pentru aplicarea unor proiecte pentru economia din România, în beneficiul țării românești. După ce NASA a numit câțiva membri ai acestui colectiv, academicianul Dascălu, director al institutului de microelectronică ce fabrica aparatură de spionaj pentru SIE, a sosit la Washington, să numească partea română. Singura lui preocupare, probabil la instrucția SIE, era cum să obțină o colaborare neoficială în locul celei oficiale sugerate de mine. Am renunțat la acel proiect când am văzut că lupul își schimbă părul, dar năravul – ba.

Interviu cu Constantin Răuță, ultimul condamnat la moarte al României. Ce s-a întâmplat cu dovezile de criminalitatea ale regimului Ceaușescu

  1. R: Știu că mandatul de executare a sentinței de condamnare  la moarte a fost anulat în anul 2010, de către Tribunalul Militar București. Ați fost în vreun moment în pericol în perioada de după căderea regimului comunist și până la anularea acestei sentințe?

C.R.: Formularea D-stra indică o opinie că „acea condamnare la moarte” menționat în întrebare a fost meritată. O să vă surprindă că, dacă acei agenți de “intelligence comunistă” (mai bine zis stupiditatea comunistă) care mă urmăreau să mă prindă deschideau servieta mea de serviciu, probabil nu mai aveau nevoie de o „condamnare la moarte” și mă împușcau pe loc.

Să trec de cursele lor a fost usor,așa cumam spus procurorului de caz, Iulius Marius Felician, același pe care fetele de la bordelul chinezesc protejat de SRI și SIE l-au recunoscut ca și clientul lor.  Ce nu am stiut a fost cât de mult îl admirau Nixon și Kissinger pe Ceaușescu și la câte se dedau ei să-l ajute să stea la putere. Am făcut greșeala să spun agenților FBI, care au venit la stația de poliție din New York, unde am mers să cer azil politic, de dovezile de criminalitate ce le aveam în servieta mea de serviciu și intenția mea de a le publica în New York Times, ziar pe care l-am contactat chiar în seara sosirii mele la New York.

În aceeași zi, seara a sosit la hotel Jay Katzen cu patru agenți FBI – mai târziu am aflat că el era agent acoperit CIA. A spus că este reprezentant al SUA la reprezentanța ONU din New York și a spus că vorbește în numele guvernului American, că Nixon o să-mi dea azil politic, că Henry Kissinger a declarat servieta mea de serviciu o „valiză diplomatică” și pe mine curier diplomatic, ca să poată confisca dovezile de criminalitate a regimului Ceaușescu în aceeași seară. Dar și fără dovezi, am putut expune lipsa de drepturi în România, la depozițiile mele la Congresul American, la interviurile mele în presa americană, la posturile de radio și numeroasele demonstrații publice organizate sau la care am participat.

Am sosit în România la o lună după ce Ceaușescu a fost împușcat și după aceea am mai călătorit la numeroase congrese și întâlniri științifice, știind cât de fricoși erau cei care se arătau curajoși numai față de deținuții în lanțuri din închisori, pe care îi torturau.

  1. R: Până să vă fie anulată pedeapsa privitoare la condamnarea la moarte, ați dat statul român în judecată la CEDO. Ce s-a ales de acel proces?

C.R.: CEDO  are niște reguli  foarte favorabile statelor.  Dacă nu ai trecut prin toate formele de apel, nu consideră cererea. Condamnarea la moarte a fost ținută secret de parchetul militar până în 2008, deși am întrebat des dacă există. Avea, când am obținut-o, un articol care putea a fi alpelat  în 10 zile de la comunicare. Cum lașii care au dat condamnarea spun că au afișat-o pe una din scările blocului din Bucuresti, când eu eram în America, dar nu știau exact  care scara (erau 6 scări la bloc), judecatoul spaniol de la  CEDO  a considerat că nu am folosit toate căile de apel. Cu idioțenia spaniolă nu poți să te lupți.

  1. R: Ce ați simțit când v-ați redobândit cetățenia română?

C.R.: Eu am fost tot timpul cetățean Român prin faptele mele pentru Români și drepturile poporului Român, chiar și fără o formă de hârtie ce trebuia să confirme cetățenia prin naștere, ce nu putea fi anulată de Iliescu. Ceaușescu nu mi-a anulat cetățenia.

  1. R: Cum vedeți ceea ce se întâmplă în România, în prezent? Mă refer la scandalul dintre președintele Klaus Iohannis și Guvernul PSD-ALDE, la instabilitatea politică.

C.R.: Nu  îmi place să mă amestec în lăturile porcilor, în special a celor de la PSD-ALDE.

10.  R: Nu vi se pare că se propagă prea multă ură în spațiul public?

C.R.:  Da, este foarte multă, chiar și judecând după tonul întrebărilor.

  1. R: De unde ar putea veni schimbarea? 

C.R.: Din momentul în care Cetățenii Români nu vor mai fi chemați să voteze pentru liste de partid, ci pentru persoane care să răspundă pentru ce fac în Parlament.

  1. R: Cum este țara noastră văzută, la ora actuală, în Statele Unite ale Americii?

C.R.: Ca o țară unde nu există  o „Justiție Natională”, ci există o „Rușine Națională”.

  1. R: Ce faceți în prezent? Cum arată o zi din viața lui Constantin Răuță acum?

C.R.: O zi plină de lucruri ce trebuie să le scriu pentru cartea pe care o să o scot, ca adevărurile să iasă la lumină.

A doua parte a interviului pe care l-am realizat cu Constantin Răuță a apărut, în exclusivitate, pe site-ul Bugetul.ro, la 13 aprilie 2019 – Eugen DINU

Please follow and like us:
fb-share-icon

Părerea ta contează pentru noi