Site icon AnchetaZilei.ro

EXCLUSIV Dezvăluire de ultimă oră a lui Nicolae Ciucă: ‘PSD nu mai susține proiectul privind pensiile militare. La fel este și cu cel cu minerii’

EXCLUSIV Dezvăluire de ultimă oră a lui Nicolae Ciucă: „PSD nu mai susține proiectul privind pensiile militare. La fel este și cu cel cu minerii”

Astăzi l-am întrebat pe Nicolae Ciucă, șeful Senatului, dacă are susținerea PSD pentru a trece de Parlament proiectul PNL privind pensiile militare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, am vrut să aflăm dacă proiectul care prevede actualizarea pensiilor militare va fi adoptat în actuala legislatură.

În exclusivitate pentru AnchetaZilei.ro, Nicolae Ciucă a declarat că, la acest moment, social-democrații conduși de Marcel Ciolacu nu mai susțin proiectul privind pensiile militare.

În aceeași situație cu militarii, a precizat Nicolae Ciucă pentru AnchetaZilei.ro, se află și minerii. Minerii au protestat, miercuri, în fața Guvernului, fiind nemulțumiți de noua Lege a pensiilor.

De asemenea, liderul liberal a subliniat că Partidul Național Liberal face tot posibilul ca proiectul privitor la pensiile militare să fie adoptat în actuala legislatură.

„Bună ziua! Am vorbit și am convenit ca este absolut necesar să ne coordonăm. În acest moment, am înțeles cu nu mai susțin (nr.r. – proiectul privind pensiile militare). La fel este și cu cel cu minerii.

Noi continuăm să susținem demersurile și facem tot posibilul să se adopte cat mai curând posibil, în actuala legislatură”, a afirmat, pentru AnchetaZilei.ro, Nicolae Ciucă, candidatul PNL la alegerile prezidențiale.

Ce spune proiectul PNL care vizează modificarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat:

 Art. 59¹- (1) Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizeaza ori de cate ori se majoreaza solda de grad/salariul gradului profesional și/sau solda de functie/salariul de funcție al militarilor, polițiștilor și functionarilor publici cu statut special, in procentajele stabilite la art. 29, 30 și 108 și in functie de vechimea valorificata prin ultima decizie de pensie, astfel:

a) potrivit gradului militar/profesional avut la data trecerii in rezerva/incetarii raporturilor de serviciu și a mediei soldelor de functie/salariilor de functie indeplinite in lunile consecutive de activitate care fac parte din baza de calcul folosita pentru stabilirea pensiei militare de stat, conform legii, la cererea persoanelor ale caror drepturi de pensie au fost deschise inainte de intrarea in vigoare a prezentei legi;

b) in funcție de gradul militar/profesional deținut la data trecerii in rezerva/incetarii raporturilor de serviciu și media soldelor de functie/salariilor de functie deținute in lunile consecutive de activitate care fac parte din baza de calcul folosita pentru stabilirea pensiei militare de stat, conform legii, pentru drepturile de pensie deschise in baza prezentei legi.

Art. 59² – in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, Casa de pensii sectoriala reactualizeaza toate pensiile aflate in plata in conformitate cu dispozitiile prevazute la art. 59¹.”

Art 59³ – Prevederile art. 59¹ nu se aplica pensionarilor militari care exercită funcția de membru al Guvernului, secretar de stat, subsecretar de stat sau functii asimilate acestora, cat și celor care au calitatea de parlamentar, pe perioada exercitării acestor funcții”.

Please follow and like us:
Exit mobile version