Șefa Secției de Psihiatrie, săltată de ofițerii DGA că a luat 147 de șpăgi, avea venituri uriașe! Cât câștiga de la spital

Sursa foto: Facebook DGA

Direcția Generală Anticorupție (DGA) a anunțat, într-un comunicat de presă, că șefa Secției de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, Ramona Ileana Ștefanache, a fost reținută pentru 24 de ore, după ce, în perioada mai-august 2023, ar fi luat cel puțin 147 de șpăgi de la pacienți. Ulterior, ea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

AnchetaZilei.ro a verificat ultima declarație de avere a șefei de la Psihiatrie. Aceasta a fost depusă în iunie 2023.

Pentru anul 2022, Ramona Ileana Ștefanache a declarat un salariu anual de la Spitalul Județean de Urgență Pitești de 255.433 de lei. Conform calculelor AnchetaZilei.ro, doar de la SJU Pitești, șefa Secției de Psihiatrie a avut un venit lunar de 21.286 de lei.

În 2022, Ramona Ștefanache a mai câștigat 57.374 de lei, reprezentând salariul de la Spitalul Municipal Curtea de Argeș, 10.668 de lei, prin „contract de prestări servicii” cu clinica Dacia Sanvita Pitești, și alți 1.128 de lei, aferenți „contractului de prestări servicii” încheiat cu Natisan Grup Pitești.

Potrivit calculelor AnchetaZilei.ro, ea a avut venituri salariale, în 2022, de 324.603 de lei – circa 27.000 de lei pe lună.

Șefa Secției de Psihiatrie a SJU Pitești, acuzată că a luat cel puțin 147 de șpăgi

„Ca urmare a actelor de procedură penală efectuate de ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, la delegarea și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș în data de 07.03.2024, acesta a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a unei inculpate, şefa Secţiei de Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, faţă de care se efectuează urmărirea penală cu privire la săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită.

De asemenea în cauză a mai fost dispusă măsura controlului judiciar față de un asistent medical şi un registrator medical din cadrul aceleiaşi unităţi medicale, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, respectiv tăinuire.

În ordonanţele procurorului se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada mai-august 2023, inculpata ar fi primit, în biroul de lucru al acesteia situat în incinta Secţiei de Psihiatrie din cadrul S.J.U. Piteşti, în mai multe rânduri, de la pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani, în bancnote în cupiuri de la 50 la 500 de lei, precum şi bunuri, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu, fiind vorba de cel puţin 147 de acte materiale, privind sume individuale cuprinse între 50 de lei şi 600 de lei.

Uneori, sume de bani primite cu titlu de mită erau remise de inculpată şi altor cadre medicale din unitatea medicală unde îşi desfăşura activitatea.

Celor trei inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 08 martie 2024, inculpata urmează să fie prezentată Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cursul zilei de 07 martie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în patru locații, situate pe raza municipiilor Piteşti şi Curtea de Argeş, din care una este sediul Spitalului Județean de Urgență Pitești-Secția Psihiatrie, una la sediul Policlinicii Spitalului Municipal Curtea de Argeș, unde își desfășoară activitatea medicul psihiatru, una la domiciliul unei persoane fizice și una la o societate comercială, fiind puse în executare un număr de cinci mandate de aducere a unor persoane care deţineau calitatea de suspecţi”, a comunicat DGA.

Lucrătorii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeș şi din cadrul Structurii centrale a aceleiaşi Direcţii, au desfășurat acte de urmărire penală în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale sau dispunerea unor măsuri preventive reprezintă etape şi activităţi de urmărire penală reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfăşurări a procesului penal, activităţi care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Please follow and like us: