Tatăl lui Vlad Voiculescu, candidatul PLUS la Primăria Capitalei, este colaborator al Securității, dezvăluie Eugen Dinu, într-un articol publicat pe site-ul Bugetul.ro.
În anul 2015, Curtea de Apel București a hotărât că Vasile Voiculescu Iulian, tatăl lui Vlad Voiculescu, este colaborator al fostei Securități.
Bugetul.ro l-a contactat pe Vlad Voiculescu, pentru a-i cere un punct de vedere, iar ex-candidatul PLUS la alegerile locale ne-a precizat că nu comentează în niciun fel.
Vasile Voiculescu Iulian (foto) a turnat la Securitate, sub numele conspirativ „Victor”. El a fost racolat la 06.08.1978, pe când era student la Facultatea de Învățământ Pedagogic Galați și avea 22 de ani, la acea dată semnând un Angajament și fiindu-i atribuit numele conspirativ „Victor”.
La dosarul întocmit de CNSAS împotriva tatălui lui Vlad Voiculescu apar două note informative.
Prima e din 1.07.1982, pe când avea 26 de ani și era profesor. El l-a turnat pe un membru al formației corale „Cântarea Brănișteană”, pentru că a ascultat „emisiunile religioase transmise în zilele de Paști la postul de radio Europa Liberă”.
„Într-o discuție telefonică pe care am avut-o în urmă cu circa o lună și jumătate cu un membru al formației corale <Cântarea Brănișteană> – este vorba de o persoană venită recent de la corul din Pucioasa, în vârstă de cca. 40 de ani, posesor al unui autoturism Dacia 1300 – am aflat că acesta a audiat emisiunile religioase transmise în zilele de Paști la postul de radio <Europa Liberă> (n.n. – subl. ofițer). Acesta era impresionat de calitatea acestor emisiuni. Am mai înțeles că are ca pasiune muzica. Urmează să reiau discuțiile cu acesta, pentru clarificarea acestor date și stabilirea poziției lui prezente, după începerea repetițiilor, când voi avea contact cu el”, a precizat tatăl lui Vlad Voiculescu în nota informativă furnizată, la acea vreme, Securității.
O altă notă informativă furnizată de Vasile Voiculescu Securității a vizat o persoană care a spus un banc pe temă politică.
„Prin acel banc, respectivul „a ironizat unele persoane din conducerea de partid și de stat”, se arată în nota informativă, semnată de „Victor”, la 26.01.1984.
„În urmă cu o săptămână, cu ocazia spectacolului omagial prilejuit de sărbătorirea Unirii Principatelor, la care a participat și corul din Brănești, la Târgoviște, am fost de față când numit NJ a spus, printre alte glume, și un banc pe temă politică. Prin acest banc, respectivul a ironizat unele persoane din conducerea de partid și de stat. Printre alții a fost de față și C.S., care nu s-a angrenat în discuții (n.n. – subl. ofițer). Am remarcat și cu alte ocazii că numitul C.S. evită comentariile politice”, a precizat „Victor”, pentru Securitate.