Călin Popescu Tăriceanu avertizează: Parlamentul să hotărască rapid!

Călin Popescu Tăriceanu vine cu propuneri pentru amânarea alegerilor parlamentare

călin popescu tăriceanu

liderul ALDE

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut precizări privind organizarea alegerilor parlamentare în contextul în care crește numărul de infectări cu coronavirus.
Potrivit fostului premier, amânarea alegerilor „ne va permite să trecem peste sezonul virozelor și gripelor de sezon care vor complica și mai tare situația medicală”.
De asemenea liderul ALDE a mai precizat că o amânare a alegerilor „va da timp guvernului Orban să negocieze cu statele în care trăiesc mulți români pentru a putea organiza în siguranță secții de vot”.
„Curtea Constituțională a stabilit că legea care prevede că Parlamentul României este cel care stabilește data alegerilor parlamentare este constituțională.
În aceste condiții cred că este foarte potrivit ca Parlamentul să hotărască rapid o dată pentru alegerile parlamentare. Noi suntem în favoarea organizării lor în luna martie 2021.
Pentru acest punct de vedere avem câteva argumente:
1. Să ne lămurim unde suntem cu criza coronavirus. Vedem cifre din ce în ce mai mari de infectări și încă nu au venit valurile de la deschiderea școlilor și alegerile locale.
2. O amânare a alegerilor ne va permite să trecem peste sezonul virozelor și gripelor de sezon care vor complica și mai tare situația medicală.
3. Vom da o șansă noilor administrații locale să se așeze, să facă pregătiri pentru iarnă și nu să fie concentrate doar pe alegerile parlamentare. Asta dacă toți reprezentanții clasei politice consideră că cetățeanul are întâietate.
4. Va da timp guvernului Orban să negocieze cu statele în care trăiesc mulți români pentru a putea organiza în siguranță secții de vot.
Intuiesc reacția lui Orban (Tăriceanu a obținut un scor mic și nu mai vrea alegeri), dar aici este vorba despre mai mult decât interesul unui partid sau altul. Este vorba dacă vrem să rămânem într-o democrație participativă și liberă sau abandonăm această idee și lăsăm să voteze în locul nostru tabletele STS-ului!”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: