Klaus Iohannis: Atenție! Se observă o reapariție îngrijorătoare a cazurilor

Klaus Iohannis a tras un semnal de alarmă! Președintele Romăniei a facut apel la responsabilitatea tuturor romănilor.

Președintele Romăniei, Klaus Iohannis, a transmis, joi, de la Palatul Cotroceni un mesaj în care atrage atenția populației asupra faptului că suntem încă pe un trend ascendent al epidemiei, și trebuie să continuăm să respectăm cu strictețe, măsurile de igienă și de distanțare socială.

„Din păcate am depășit astăzi numărul de persoane infectate cu COVID-19, și avem o creștere semnificativă a cazurilor confirmate în ultimele 24 de ore, aproape 400 de cazuri noi.

Aceste date ne arată că suntem încă pe un trend ascendent al epidemiei, și trebuie să continuăm să respectăm cu strictețe, măsurile de igienă și de distanțare socială.

Nu ne putem permite să slăbim deloc vigilența, pentru că nu ne aflăm încă în etapa în care putem vorbi de o plafonare a curbei infecției în țara noastră.

De altfel, cele mai multe state se află încă în primele faze ale epidemiei, iar în țările care au fost afectate mai devreme, atenție, se observă o reapariție îngrijorătoare a cazurilor.

Dovezile medicale sugerează că cea mai mare parte a populației lumii se poate contamina, ceea ce înseamnă că există un risc major ca epidemia să se reaprindă foarte ușor , chiar și în acele zone unde părea a fi ținută sub control.

Toate acestea ne arată că, eforturile naționale trebuie în mod obligatoriu dublate de un efort comun la nivel european, pentru combaterea efectelor acestei pandemii.

În acest sens, astăzi, începănd cu ora 16.00, voi participa la o nouă videoconferință cu membrii Consilului European, dedicată tocmai acestui subiect major pentru toate statele membre”, a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit Buletinului de Presă din 23 Aprilie 2020, ora 13.00, pe teritoriul Romăniei, au fost confirmate 10.096 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.478 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 386 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 236 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.226 de persoane. Alte 28.131 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: