Opinie: Iartă-ne, Simona! Iartă-ne, România!

poza-editorial-eugen-dinu

Ilie Năstase, fostul număr unu mondial și cel care a fost încătușat de trei Sandy Matei (știți voi, protestatarul care a lovit un bătrân), deghizați în polițiști, a pus punctul pe „i” la ceremonia de pe Arena Națională, când Simona Halep și-a prezentat proaspătul trofeu cucerit la Roland Garros.

„O felicit pe ea, pe parinții ei. Dacă nu erau parinții, Federația mai puțin o ajuta”, a spus Năstase.

Și ce bine a ilustrat totul! Federația și statul român nu au făcut nimic pentru Simona, iar acum toți au venit cu brațele lor hulpave să fure o bucățică din gloria ei.

Sâmbătă, partidul aflat la Putere i-a umbrit marea performanța. Rețelele de socializare erau pline de imagini de la demonstrația de forță a lui Dragnea, care a fost de-a dreptul penibilă, din punctul meu de vedere. PSD nu avea nevoie de așa ceva. Au câștigat clar alegerile locale, apoi pe cele parlamentare și mi-e greu să cred că nu ar câștiga și acum, dacă ar exista un scrutin. Motivul? Opoziția este inexistentă.

Dar să ne întoarcem la Simona Halep. Politica a reușit să-i umbrească parțial și marea sărbătoare de luni, de pe Arena Națională. Huiduielile nu aveau ce căuta acolo, la fel cum nu avea nici Firea, cel puțin nu pe scenă. Mai lipsea trupa lui Bucurică, să vină să înjure Steaua sau viceversa, să fie înjurată Dinamo, și tacâmul era complet.

Când un sportiv face cinste României, când joacă echipa națională, nu trebuie să existe decât unitate națională. Luni, Firea trebuia ignorată, nu trebuia să există nici #Rezist, nici dreapta, nici stânga. Pe buzele tuturor trebuia să fie doar Simona Halep.

Ceea ce a urmat după eveniment depășește limitele imaginabilului. Propaganda social-democrată a anunțat că oamenii prezenți pe Arena Națională au huiduit-o pe Simona Halep, nu pe Firea. O afirmație cu adevărat ticăloasă, murdară, abjectă.

Un spectacol grotesc în Anul Centenarului, an în care românii ar trebui să urmărească reîntregirea Patriei și unitatea națională.

Iartă-ne, Simona! Iartă-ne, România!

Eugen Dinu