Dezvăluire pe SURSE! Ce salariu are ACUM Gelu Voican Voiculescu, ‘Călăul’ soților Ceaușescu

Sursa foto: b1.ro
Sursa foto: b1.ro

Cercetat pentru crime împotriva umanității în Dosarul Mineriadei, Gelu Voican Voiculescu a fost ales, vineri, la șefia Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989. Instituția este subordonată Senatului, scrie Bugetul.ro.

Gelu Voican i-a luat locul fostului director al IRRD, Claudiu Iordache. Conform unor surse ale cotidianului Adevărul, Gelu Voican Voiculescu va avea un salariu impresionant la conducerea Institutului.

Voiculescu va încasa 7.359 de lei pe lună, adică 88.308 lei anual. Acesta ar fi ajuns în funcție printr-o mișcare în forță a Colegiului Național al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 – un soi de conducere colectivă, scrie sursa citată.

Pe lângă acești bani, Gelu Voican mai primește și pensie. În 2015, el încasa o pensie de 1.920 lei.

Amintim că Gelu Voican Voiculescu a făcut parte din completul de judecată care i-a condamnat la moarte pe fostul dictator Nicolae Ceaușescu și soția sa, Elena.

Cunoscut drept „Călăul” soților Ceaușescu, el a asistat la execuția acestora din 25 decembrie 1989, de la Târgoviște, ocupându-se de aducerea trupurilor neînsuflețite la București, precum și de îngroparea acestora.

Gelu Voican Voiculescu a ocupat funcția de viceprim-ministru în Guvernul provizoriu Petre Roman (1989-1990). Mai mult, el a fost senator de Buzău în legislatura 1990-1992, ales pe listele partidului FSN, dar și ambasador în Tunisia și Maroc.