Opinie: Au și început mâncătorii de rahat să latre la idealul Unirii

poza-editorial-eugen-dinu

ReUnirea României cu Basarabia pare să ne bată la ușă, iar noi trebuie să o poftim doar în casă. Votul din Parlamentul României, ce a avut loc la 27 martie – fix la 100 de ani de când Sfatul Țării din Basarabia a hotărât Unirea cu Patria-Mamă – și prin care se consideră ca fiind pe deplin legitimă dorinţa de reunificare a cetăţenilor Republicii Moldova cu România, i-a băgat în șah pe anti-unioniști. Rămâne de văzut dacă mutare va fi una de șah-mat ori ba.

 

Pentru a fi de șah-mat, ea trebuie încurajată, inclusiv de oamenii din presă. Mâncătorii de rahat au început, însă, să latre la idealul Unirii, exact atunci când ar trebui să-l susțină. Duc la extrem lupta PSD-DNA și fac o propagandă mizerabilă, legând-o de sentimentul strămoșesc, ce ar trebui să existe în sufletul fiecărui român.

O analiză semnată de Laurențiu Mihu, pe site-ul digi24.ro, ne „învață” cum ar trebui să se facă ReUnirea. Atenție! Lătrătorul plasează în text un paragraf extrem de periculos: „Prin urmare, revenind la chestiunea reunificării dintre România şi Republica Moldova, întrebarea care se pune nu e deloc comodă: în ce măsură e realist să crezi în şansele de succes ale unui asemenea proiect din moment ce, în termeni concreţi, alternativa pe care România condusă de PSD-ALDE le-o oferă fraţilor de peste Prut este tot un fel de Rusie? La fel de gri, la fel de hotărâtă să-i tragă la răspundere pe cei ce „defăimează” tătucii ţărişoarei, cu timpul la fel de săracă sau poate chiar mai săracă, doar că mai mică, mai puţin populată şi nici măcar putere nucleară”.

Acest paragraf nu doar că manipulează anumite persoane, cum ar fi protestatarii #Rezist, care văd „ciumă roșie” în orice, dar poate fi folosit și de propaganda anti-naționalistă de dincolo de Prut. Este toxic să afirmi că sistemul României poate fi comparat cu cel al Rusiei. Prin aceasta, ai putea să faci jocul tocmai Rusiei, dușmanului pe care îl contești cu atâta înverșunare.

Un sentiment curat, nobil și drept, cum ar trebui să fie cel al Reîntregirii Neamului, nu ar trebui analizat economic. România nu trebuie să devină atractivă pentru frații noștri de peste Prut datorită prosperității sale. Această prosperitate poate fi adusă de ambele părți, câștigată în timp. Ne trebuie doar voință!

Nu-mi rămâne decât să vă pun o întrebare: Vă sperie Unirea, mâncătorilor?

Stați liniștiți, spiritul românesc NU moare!

Eugen Dinu