Opinie/Acum e clar: STEAUA BUCUREȘTI a murit!

Sursa foto: facebook
Sursa foto: Facebook

Știu că multora le e greu să accepte, dar trebuie să recunoaștem: cea mai titrată echipă de fotbal a României, STEAUA BUCUREȘTI, nu mai există – cel puțin nu așa cum o știam noi. Acum e cât se poate de clar, deși, în mod evident, marea majoritate a suporterilor ei nu va fi de acord cu mine. Probabil, fiecare susținător al STELEI își va alege drumul său, după cum îi dictează sufletul.

Unii susțin, încă, formația lui Gigi Becali – FCSB, iar alții vor fi alături de cea a Armatei. Personal, ca suporter al Stelei, eu nu mă pot identifica cu niciuna dintre ele, decât dacă s-ar uni.

Până să apară această echipă a Armatei, am trăit cu speranța că părțile implicate – MApN și Gigi Becali – vor ajunge la un consens. Se pare că m-am înșelat.

Au fost și vor fi mulți bani puși la bătaie pe STEAUA BUCUREȘTI – poate, cel mai mare brand al României. Ceea ce nu înțeleg mulți e că lupta pentru bani a dus la dispariția STELEI.

Cei care susțin echipa MApN-ului vor spune că aceasta este adevărata STEA, dat fiind că STEAUA a scris istorie sub steagul Armatei. Într-adevăr, acest lucru e de necontestat! De acea echipă m-am îndrăgostit și eu. Dar ce ne facem cu anii din era Becali, din 2003 încoace? Să uităm trista semifinală de UEFA, cu Boro, să ștergem cu buretele amintirea unei victorii senzaționale împotriva Valenciei, cu un Marco Di Vaio îngenuncheat? Și multe altele. Dar de Mihăiță Neșu ce-o să spuneți? Practic, și el a jucat la STEAUA tot în perioada Becali! Vedeți? Nu e chiar atât de ușor.

În ceea ce privește FCSB-ul lui Becali, deși pare a fi continuatoarea STELEI, nu o poți susține atâta timp cât legenda MARIUS LĂCĂTUȘ e în tabăra adversă, nu o poți încuraja cât timp istoria STELEI nu-i aparține.

Astfel, eu știu ce-o să fac, o să aprind o lumânare!

Eugen Dinu

 

3 Responses to "Opinie/Acum e clar: STEAUA BUCUREȘTI a murit!"

 1. Stefan   14/07/2017 la 13:25

  Foarte multă dreptate are Eugen Dinu

  Răspunde
 2. Victor   14/07/2017 la 16:47

  Steau a fost si ramane in sufletul suporterilor,echipa care a continuat parcursul de dupa 1989,cu fostii jucatori ai echipei,indiferentde patronii care au sustinuto financiar.Daca ni era un Paunescu,un Becali,numele STEAUA ar fi disparut definitiv din memoria celor care astazi au pretentia ca le apartine.Steaua finantata astazi de Becali,ramane in sufletul si inima suporterilornSTEAUA si nu fcsb.

  Răspunde
 3. Alex   15/07/2017 la 03:50

  Steaua nu a murit , nu a retrogradat si este UNICA ! O stie toata lumea , evolueaza neintrerupt din 1947 pana in prezent !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.