Opinie: Steaua e în comă indusă

poza-editorial-eugen-dinu

FCBS e pe val în Liga I. În această seară a trecut din nou pe primul loc. Și totuși, FCSB nu e Steaua, într-adevăr! Fiindcă Steaua înseamnă cea mai titrată echipă a României, cu o singură emblemă: Marius Lăcătuș. Fără Lăcătuș, Steaua nu mai e stea, parcă nu mai strălucește fără cel mai mare fotbalist din istoria ei.

Țineți-vă bine! Totuși, nici Steaua MApN-ului nu e Steaua, chiar dacă îl are pe Lăcătuș. De ce? Pentru că Steaua București este reprezentată de ambele tabere. Dacă unim Steaua patronată de Gigi Becali (n.r. – Atenție aici! Nu e a lui Becali, ci e patronată de el. Steaua e a suporterilor) cu cea a Armatei atunci avem adevărata Steaua București. E o adunare simplă, fără nicio necunoscută.

Echipa Ministerului Apărării Naționale este trecutul, iar cea de azi – FCSB, fie că ne place sau nu, reprezintă prezentul. Nu se știe dacă și viitorul.

În prezent, cea mai titrată și iubită echipă a României e într-o comă indusă. „Indusă de cine?”, veți spune. E simplu, de MApN.

Ministerul Apărării a constatat că Gigi Becali a comis o ilegalitate când a preluat echipa de fotbal, la fel și instanța. Poate că dă, poate că nu. Dar cel mai probabil, da!

Însă cum a comis latifundiarul din Pipera această ilegalitate? De unul singur sau cu ajutorul cuiva, a unor generali cu stele? Culmea! Pe Gigi l-au ajutat să ia echipa niște generali cu stele. Deh, fără stele nu mai erau generali și nu mai aveau putere să decidă soarta Stelei.

Nu vi se pare ciudat că Armata dorește o echipă de fotbal, deși nu are voie să promoveze cu ea în Liga 1? Vă gândiți și voi că poate ar încerca să vândă marca Steaua pentru a doua oară? Altfel, ce ar avea de câștigat? Apoi, dacă după câteva decenii vom constata că tranzacția nu a fost efectuată corect și MApN-ul va căpăta din nou marca Steaua, ce facem? O scoatem la mezat. Să vină banii, să vină banii, să vină banii la „băieți”!

Să recapitulăm: Steaua este într-o comă indusă, iar dacă Becali și cu MApN-ul nu vor găsi o cale de mijloc, cel mai probabil ea nu va putea fi trezită. Niciodată!

 

 

One Response to "Opinie: Steaua e în comă indusă"

  1. Beghegeanu   09/04/2017 la 01:15

    FCSB = STEAUA! Cel putin pana la proba contrarie. Problema si esenta acestui scandal creat de CSA/MApN se poate rezuma la doua aspecte ce vor trebui clarificate urgent: 1). Daca se va dovedi ca echipa de fotbal FCSB/STEAUA actualmente pe locul 1 in Liga 1 este continuatoarea glorioasei Steaua, care a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1986, atunci totul va reveni in curand la normal si cei de la CSA/MApN vor trebui sa dea socoteala pentru deranjul provocat. Palmaresul sportiv al Glorioasei Steaua poate fi doar la echipa continuatoare a performantelor sportive, deoarece Palmaresul sportiv nu este bun patrimonial si pe cale de consecinta nu poate fi vandut, cumparat, inchiriat, cesionat, bagat in sertar in 2003 si scos din sertar on 2017! 2). Daca se va dovedi ca FCSB/STEAUA nu este continuatoarea glorioasei Steaua, atunci lucrurile se complica serios si consecintele juridice si sportive pentru fotbalul romanesc, FRF, Liga Profesionista pot fi grave. In aceasta situatie, in care FC Steaua Bucuresti – creata in 2003 prin preluarea jucatorilor de la AFC Steaua (creata la randul ei in 1998, prin preluarea echipei de fotbal de la CSA/MApN) – nu este continuatoarea glorioasei Steaua, atunci aceasta echipa creata in 2003 nu trebuia inscrisa in Liga 1 (pe principiul continuitatii), ci in Liga a 5-a, ca o echipa nou formata. In aceasta situatie Palmaresul sportiv al glorioasei Steaua nu mai este la nici o echipa, deoarece si noua Steaua a CSA/MApN formata in 2017 este o echipa absolut noua, fara continuitate si fara nici o legatura cu glorioasa Steaua!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.