Opinie: Cu 150 de lei vreți voi să Salvați România?

poza-editorial-eugen-dinu

E greu de crezut că se poate schimba ceva în țara asta. Noi sau vechi, politicienii recurg la aceleași tertipuri. Mulți au văzut în USR salvarea României, eu, la cum au fost promovați, un FSN reloaded. 

Un Front al Salvării Naționale în concordanță cu vremurile. Renunțăm la comuniștii învechiți, la epoca „Escu”, venim cu ceva nou: homosexuali și persoane școlite peste hotare.

Să vă zic o povestioară din ziua alegerilor: cinci băieți erau la o bere, în casa unuia dintre ei. Proprietarul locuinței primește un telefon. Îi telefonase o cunoștință.

Individul respectiv întreabă gazda ce face, află și cade un pic pe gânduri. „Hmm… dacă totul merge, ne alegem cu alte cinci voturi. Perfect!”, își zice. Apoi aruncă bomba: „Vorbește cu prietenii tăi, vor primi 150 de lei dacă vor pune ștampila pe USR”.

Gazda le transmite prietenilor, iar doi sunt de acord. Ceilalți, inclusiv el, refuză. „Vezi să facă dovada că au votat cu noi: o poză cu buletinele de vot și cu cartea de identitate ștampilată pe verso”, adaugă individul aflat la celălalt capăt al firului.

La final, reiterez întrebarea din titlu: cu „atenții” de 150 de lei vreți voi să Salvați România?

Eugen Dinu

eugen.dinu@anchetazilei.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.