Opinie: Dragi unioniști, țineți-vă departe de jocurile politice!

poza-editorial-eugen-dinu

Din 2007, când se organizau concerte pentru frații de peste Prut, mi-am arătat susținerea față de Noii Golani, iar mai apoi de Acțiunea 2012. De-a lungul timpului am participat la fel de fel de manifestații, am fost la Alba Iulia, la Chișinău, am ajutat la strângere de semnături, la lipit afișe, împărțit pliante etc.

Astăzi am fost martor, însă, la un act cam deplasat din partea organizatorilor. Nu am înțeles de ce s-a ales opțiunea cu Calea Victoriei, atâta timp cât nu exista autorizație pentru aceasta. La acest nou Marș al Unirii – Luptă pentru Basarabia – au participat și femei, și copii, și vârstnici, iar această sfidare a organelor legii putea să se transforme în ceva mult mai urât decât a fost. Se știa dinainte că nu există aprobare, asfel că mă tot întreb de ce s-a forțat pătrunderea pe Calea Victoriei. Care este miza? Există o miză? Căderea lui Cioloș nu poate fi, pentru că pe 11 decembrie avem alegerile parlamentare. Deci va zbura din funcție domnul premier, împreună cu guvernul său.

Marșul de azi a fost pentru reunirea cu Basarabia, însă oamenii nu vorbesc despre asta, ci despre intervenția brutală a jandarmilor, de îndepărtara lui Cioloș și a ministrului de Interne, de Guvernul Ponta. Chiar ilustrul Mickey Mouse a dezvăluit că în mandatul lui de premier nu s-a întâmplat niciodată așa ceva. Unii compară afabilitatea jandarmilor în cazul Colectiv cu reacția de sâmbătă. Sunt două situații complet diferite. Astăzi nu autoritățile au încălcat legea, ci manifestanții.

O să ziceți că nu era mare lucru să se meargă pe Calea Victoriei, ba era. Că doar suntem în Capitala României, nu în altă parte. Dacă nu se dădea deloc autorizație, mai ziceam, mergeam până în pânzele albe și luam la pas tot Bucureștiul. Astfel însă le-am dat prilejul politicienilor să-și dea cu părerea, să-și aroge merite nemeritate, să promită sau să atace.

Organizatorii au realizat ceea ce și-au propus: au atras atenția asupra evenimentului. Dar oare publicitatea aceasta este pozitivă sau negativă? Pe Facebook sunt multe comentarii pro, dar și mai multe contra.

Dragi unioniști, aveți mare grijă, țineți-vă departe de jocurile politice! Nu de alta, dar uneori pătează…

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.