Opinie: De ce nu-l votez pe Nicușor Dan

poza-editorial-eugen-dinu

Liderul Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, este văzut ca un salvator, la propriu, de către mulți tineri, iar la alegerile parlamentare, din 11 decembrie, formațiunea pe care acesta o conduce va fi votat în majoritate de generațiile cuprinse între 20-35 de ani.

Prin acțiunile sale civice, a reușit să atragă foarte multe persoane, chiar dacă uneori se dovedește total neinspirat.

Spre exemplu, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor fără Adăpost, Nicușor Dan a ales să doarmă în aer liber, împreună cu mai multe persoane, printre care s-a aflat și ambasadorul Marii Britanii, Paul Brumell. Aceasta acțiunea a fost efectuată, chipurile, în semn de solidaritate față de oamenii străzii. Nu am înțeles cum a ajutat persoanele fără adăpost acest eveniment. Nu era mai echitabil pentru ei ca fiecare dintre participanți să pună, să zic, câte 20 de lei și să le cumpere o masă caldă oamenilor străzii. Alegeau 20-30 de persoane fără adăpost și făceau o pomană.

Dar este mult mai simplu să dormim o noapte în stradă, pentru ca apoi să ne ducem acasă, să facem o baie fierbinte, mâncăm o supiță, luăm un medicament ca să nu răcim și ne culcăm într-un pat confortabil, că doar ne-am făcut datoria față de „homleși”. Am dormit o noapte în aer liber, cu gecile pe noi, eventual și cu niște saci de dormit și, gata!, i-am salvat.

Nu am mai înțeles de ce evenimentul a avut loc în noaptea de 7 spre 8 octombrie, iar Ziua Internațională a Persoanelor fără Adăpost este pe 10 octombrie.

În plus, fiind întrebat de către un reporter dacă rămâne peste noapte, Nicușor a răspuns că depinde ce aleg și ceilalți colegi de eveniment. Atenție! Omul acesta a tot încercat să devină primar al Bucureștiului și pesemne că încă mai dorește acest lucru, însă nu a putut să ia de unul singur o decizie în privința dormitului în aer liber.

De asemenea, nu înțeleg de ce Uniunea Salvați România cerșește donații pe Facebook, ca să poată desfășura activități politice, în condițiile în care mai mulți membri de partid au salarii frumușele.

În concluzie, Nicușor Dan nu-mi inspiră încredere, iar când îl văd pe el, parcă o văd pe Clotilde Armand, cu un zâmbet fals și larg.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.