Opinie: Ce șanse are Ion Iliescu să fie de Crăciun în pușcărie

poza-editorial-eugen-dinu

Se spune că acela care va ridica sabia de sabie va muri. Îndepărtarea lui Nicolae Ceaușescu de la putere a avut loc înaintea Nașterii Domnului, iar uciderea sa s-a petrecut chiar în ziua de Crăciun. La 27 de ani distanță, Ion Iliescu – cel care a ridicat sabia împotriva lui Ceaușescu, dar și a poporului român, însângerând istoria prin Mineriade – are mari șanse să petreacă ziua de 25 decembrie după gratii.

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, celeritate în rezolvarea dosarelor ce privesc Revoluția din 1989 și Mineriadele. În dosarul „Mineriadei”, Iliescu a fost acuzat deja de procurori de săvărșirea unor crime împotriva umanității.

Practic, Iohannis cere trimiterea primului șef de stat român post-decembrist după gratii, iar acest lucru s-ar putea înfăptui până în alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Ion Iliescu este președintele de onoare al Partidului Social Democrat (PSD), iar condamnarea sa în dosarul „Mineriadei” ar fi o teribilă lovitură de imagine pentru facțiunea politică prezidată de Liviu Dragnea.

În plus, peste 60% dintre votanții PSD-ului din mediul rural, ajunși la vârsta a treia, susțin această formațiune politică datorită lui Ion Iliescu. Nu de alta, dar parcă le amintește de un om pe care acum mai toți bătrânii îl regretă. Hmm… Oare de cine le amintește Iliescu?  Ah, da… de Ceaușescu!

Așadar, când vom scăpa de amintirea lui Ceaușescu? Când îl vom îngropa pe Iliescu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.