Opinie: Cine va câștiga alegerile parlamentare din iarnă

poza-editorial-eugen-dinu

Mai sunt aproximativ două luni până la noile alegeri parlamentare, iar viitorul României pare să arate mai sumbru ca niciodată. Nici creșterea economică pe care au anunțat-o autoritățile, nici anchetările și arestările în masă care au avut loc de-a lungul timpului, nici celelalte partide politice nu vor împiedica câștigarea scrutinului de către PSD. Cel puțin așa văd eu viitoarele alegerile.

Poate că USR-ul lui Nicușor Dan – fostul USB, un posibil viitor USP (Uniunea Salvați Pădurile sau Peștii, chiar și pe cei bipezi), USM (Uniunea Salvați Minerii – Nicușor ar putea deveni noul ”Luceafăr al huilei”) și exemplele pot continua – să aibă lipici la generația tânără, dar nu cred că va ieși învingător la finele acestui scrutin. N-am nimic cu omul Nicușor Dan, poate că o fi fost activist civic, dar personal îmi displace.

Fac un salt în grădina PNL-ului și pot spune, cu mâna pe inimă, că ăștia nu mai fac politică. Când vezi că un partid cu o asemenea istorie îl pune pe Gigi Becali pe listele pentru legislativele din 2012 (auzisem cândva și pe ce sumă, dar am uitat-o), iar acesta mai și câștigă și ajunge în Comisia Juridică a Camerei Deputaților, îți zici „Frate, ce-au fumat ăștia?”. Dar nu te mai miră nimic în politică, la cum arată țara asta.

Cum partidul lui Traian Băsescu, PMP, nu cred că mai poate intra în discuție, trec la PSD, UNPR și ALDE. Aștia, orice ar face și ar spune, nu se vor despărți în veci. Sunt precum trioul Mircea Badea, Mihai Gâdea și Dan Voiculescu. O iubire dusă la paroxism, ce nu poate fi separată de câteva gratii. Un deces al lui Ion Iliescu înaintea alegerilor i-ar aduce PSD-ului o victorie triumfală în memoria fostului dictator. Ăăă, pardon… președinte.

Din nefericire, și cu decesul lui Nea Nelu și fără el, PSD-ul va câștiga parlamentarele din 11 decembrie. Ceea ce nu poate fi chiar atât de negru, dacă mă gândesc bine, fiindcă prea mă săturasem de americanii ăștia.

Eugen Dinu

eugen.dinu@anchetazilei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.