Opinie: Să-i dăm lui Oprea ce-i al lui Oprea!

poza-editorial-eugen-dinu

Fostul ministru al Internelor, Gabriel Oprea, şi-a anunţat demisia luni, o zi în care a mai demisionat şi Mihai Răzvan Ungureanu de la şefia SIE, dar şi Valentin Mircea din fruntea Corpului de Control al premierului Cioloş.

Dar să revenim la Oprea. Fostul vicepremier şi-a anunţat retragerea din Senat într-un mod tipic românesc, printr-o scrisoare deschisă adresată poporului, pe Facebook. E ciudat că zic asta, dar în mare parte, în ceea ce spune în epistola online, are dreptate. România a devenit un câmp de luptă al jocurilor oculte.

Noua mafie versus vechea mafie sau soroşiştii împotriva pesediştilor. Ar fi bine dacă oamenii care ies în stradă pentru diverse cauze, le-ar simţi din suflet, iar mai presus de orice, dacă ar avea lideri integri.

Problema la noi, la români, este că peştele de la cap se împute. Practic, ca la Revoluţia din ’89, oamenii ies în stradă mânaţi de propria conştiinţă, de propriile nevoi şi dezamăgiri, însă ajung să le facă jocurile altora.

Persoanele care au ieşit în stradă împotriva Senatului şi a deciziei parlamentarilor de neîncepere a urmăririi penale a DNA împotriva lui Gabriel Oprea nu credeau că fostul vicepremier este neapărat vinovat. Oamenii au considerat decizia Senatului o samavolnicie de cea mai joasă speţă şi nu au mai putut răbda.

Acum se poate spune că Oprea a luat o decizie demnă de un cadru militar, iar cei care au cerut dreptate în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină se pot declara mulţumiţi.

Încă o dată s-a văzut că poporul român are o putere impresionantă, atunci când doreşte să o aibă, iar ambele mafii – şi cea veche, dar şi cea modernă – trebuie să stea în gardă. Căci nu se ştie niciodată când românul se va sătura de toate încrengăturile acestea politice şi le va izbi… mai aprig ca niciodată!

Eugen Dinu

eugen.dinu@anchetazilei.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.