Opinie: Cum ai putut să faci asta, Ilie Năstase?

poza-editorial-eugen-dinu

Senatorii au decis, luni, să respingă cererea procurorilor DNA de începere a urmăririi penale a fostului vicepremier Gabriel Oprea, în cazul morţii poliţistului Bogdan-Cosmin Gigină.

Potrivit unor fotografii prezentate, în exclusivitate, de către Mediafaxprintre aleşii poporului care au votat pro Oprea s-a numărat şi fostul mare tenisman Ilie Năstase.

Cum aţi putut, domnule Năstase? De la ceilalţi politicieni, sincer vă spun, nu aveam pretenţii, dar nu înţeleg cum dumneavoastră – cel care aţi fost idolul atâtor români, iubit şi venerat de către popor – v-aţi pretat la o asemenea faptă mârşavă.

Sursa foto: Mediafax.
Sursa foto: Mediafax.

Cum se poate, domnule Ilie Năstase, ca un om de talia dumneavoastră, care a colindat atâtea ţări civilizate şi a cunoscut, cu adevărat, sensul cuvântului democraţie, să voteze antidemocratic?

Practic, Ilie Năstase, împreună cu alţi 72 de colegi senatori, ne-a dovedit că în ţara noastră justiţia nu e oarbă, ci părtinitoare. Eu şi restul populaţiei ce nu face parte din clasa politică putem fi anchetaţi oricând pentru omor din culpă, în schimb Gabriel Oprea, nu.

Nu zic să fie condamnat sau să fie judecat arbitrar, dar de ce să nu fie anchetat? Sau Oprea şi alţii ca el nu trebuie să răspundă în faţa legii?

Atenţie, domnilor senatori, atenţie, că noi v-am urcat pe piedestal şi tot noi vă coborâm! Vorba lui Vodă Lăpuşneanu’: „Proşti, da’ mulţi!”. În cele din urmă, că vreţi sau nu, tot ne veţi da „capul” lui Oprea.

Eugen Dinu

eugen.dinu@anchetazilei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.