Opinie… despre Basarabia: Cum o declaraţie normală devine senzaţională

poza-editorial-eugen-dinu

Ştirea că unul dintre componenţii trupei Carla’s Dreams l-a contrazis pe realizatorul unei emisiuni din Rusia a făcut vâlvă printre internauţi şi oameni din presă, mai ceva ca moartea Elodiei.

Invitat la o emisiune în ţara condusă de Vladimir Putin, solistul celebrei trupe moldave l-a corectat pe realizator. Prezentatorul a declarat că formaţia basarabeană cântă în limba moldovenească, iar solistul de la Carla’s Dreams i-a explicat că trupa sa cântă în limba română, în rusă şi engleză şi că presupusa limbă moldovenească ar fi un dialect.

Nimic mai corect. Să spui de moldoveni că vorbesc moldovenească e ca şi cum ai zice că oltenii folosesc olteneasca sau că ardelenii au limba ardelenească – nişte absurdităţi precum statul numit Republica Moldova. Republica Moldova este România sau mai bine zis Basarabia este România!

O mostră că moldovenii sunt români ne-a fost dată şi la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992, când halterofilul basarabean Tudor Casapu a fost medaliat cu aur (la un an de la proclamarea independenţei Republicii Moldova).  În momentul decernării medaliilor, la ridicarea drapelului, pentru Republica Moldova, a fost intonat imnul „Deşteaptă-te, române!”.

Atenţie! Deşteaptă-te, române (fie că te numeşti basarabean, muntean, ardelean, bănăţean sau oltean)!

Eugen Dinu

eugen.dinu@anchetazilei.ro

One Response to "Opinie… despre Basarabia: Cum o declaraţie normală devine senzaţională"

  1. Aura   12/09/2016 la 00:14

    Mă bucur ca există încă oameni care sunt mândri de identitatea lor ca români şi care fac orice ca să o cinstească! Vivat România dodoloaţă! Basarabia e România!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.