VIDEO. Muzeul „Curtea Veche”, în reconsolidare din 2015! Unde a ţinut ghidul unor turişti străini o scurtă lecţie de istorie

muzeul-curtea-veche-ancheta-zilei

Zilele trecute, un grup de turişti străini a vrut să viziteze Muzeul „Curtea Veche” din Bucureşti. Cum acesta este închis pentru lucrări de reconsolidare, ghidul vizitatorilor ţării noastre le-a vorbit acestora despre fosta reşedinţă a domnitorului Vlad Ţepeş, de dincolo de gardul ce demarchează actuala instituţie.

Reporterul AnchetaZilei.ro a filmat-o pe femeia-ghid în timp ce le povestea tinerilor turişti cum erau traşi în ţeapă duşmanii şi hoţii României, pe vremea lui Ţepeş.  

În luna noiembrie a anului 2015, Muzeul „Curtea Veche” a intrat într-un proces de consolidare, însă nici până în prezent, deşi au trecut aproximativ nouă luni de atunci, lucrările nu s-au finalizat.

curtea-veche-ancheta-zilei

Până la ora publicării acestui material, nu am reuşit să luăm legătura cu vreun reprezentant al instituţiei, pentru a afla în ce stadiu sunt lucrările, deşi am încercat să o facem telefonic.

Scurt istoric

Primele informaţii referitoare la Palatul Voievodal Curtea Veche datează din timpul domniei lui Mircea cel Bătrân, domnitor care a întemeiat vechea cetate.

Peste câteva decenii, Vlad Ţepeş a consolidat aşezământul ridicat de bunicul său şi l-a adus la rang de reşedinţă domnească, în paralel cu cea de la Târgovişte.

Curtea Veche este prima curte domnească din Bucureşti şi a devenit nefuncţională după incendiul din 1718, respectiv după cutremurul din 1738, potrivit Wikipedia.

Actualmente, nu au rămas decât ruinele fostei reşedinţe domneşti, iar pe locul acestora s-a constituit în aer liber Muzeul „Curtea Veche”.

Eugen Dinu

eugen.dinu@anchetazilei.ro

muzeu-curtea-veche

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.