Presa internaţională: „Holocaustul, doar un mit. În lagărele germane au murit aproximativ 272.000 de evrei!”

Sursa foto: kilkennyjournal.ie
Sursa foto: kilkennyjournal.ie

Publicaţia irlandeză Kilkenny Journal susţinea, în anul 2015, că Holocaustul a fost doar un mit inventat de evrei, numărul deceselor înregistrate în lagărele de concentrare nemţeşti ridicându-se la 272.000, nicidecum la şase milioane, cum s-a anunţat oficial.

Dezvăluirea ziarului irlandez se bazează pe un raport întocmit de Crucea Roşie în decursul mai multor ani, încheiat în anul 1979. Documentul menţionat arată că în lagărele germane au fost omorâte 282.000 de persoane, dintre care 272.000 de mii erau evrei.

Celelalte persoane ucise de către subordonaţii sau aliaţii lui Adolf Hitler ar fi fost homosexuali, pedofili, criminali, ţigani etc.

Potrivit sursei citate, Crucea Roşie ar fi desfăşurat această anchetă la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, începând cu anul 1948, şi până în anul 1979.

Nici istoricul Ion Coja nu crede în Holocaust

Unul dintre cei mai importanţi istorici români contemporani, Ion Coja, a redactat o serie de articole care susţin această teorie pe site-ul său personal: ioncoja.ro.

Prin aceste texte, Coja încearcă să demonstreze că s-a exagerat atunci când s-a anunţat că au fost ucise şase milioane de evrei în lagărele de concentrare.

Eugen Dinu

eugen.dinu@anchetazilei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.