(VIDEO) Captură-record pentru autorităţile columbiene: 8 tone de cocaină, găsite la graniţa cu Panama!

captura

Poliţia columbiană a înregistrat cea mai importantă captură de droguri din istorie, după ce a descoperit 8 tone de cocaină ascunse într-o plantaţie de bananieri situată în apropiere de graniţa cu Panama, valoarea drogurilor ridicându-se la aproximativ 240 de milioane de dolari.

Acţiunea la care au luat parte 50 de membri ai trupelor comando columbiene, susţinuţi de două elicoptere de război „Black Hawk”, a început sâmbătă şi s-a terminat duminica trecută.

„Este cea mai mare captură de droguri din istorie şi o adevărată lovitură împotriva organizaţiilor criminale!”, a declarat preşedintele Juan Manuel Santos.

https://twitter.com/JuanManSantos/status/731891994558103552?ref_src=twsrc%5Etfw

Drogurile ce erau ascunse într-un tunel săpat sub pământ aparţineau cartelului Usuga, al cărui lider este Dario Antonio Usuga David. Guvernul Statelor Unite ale Americii a stabilit o recompensă de 5 milioane de dolari pentru oferirea de informaţii ce ar duce la capturarea lui Antonio Usuga.

Cele 8 tone de cocaină urmau să fie transportate pe mare, până în America Centrală, de unde ar fi ajuns mai uşor în SUA.

În Columbia se produc anual în jur de 442 de kilograme de cocaină. În 2015, autorităţile columbiene au capturat în total 252 de tone de cocaină.

eugen.dinu@anchetazilei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.