„Mareşalul Antonescu, criminal de război!”, ordin al ocultei mondiale?

Maresalul-ion-antonescu

Fost şef al statului între anii 1940-1944, Ion Victor Antonescu este considerat, la ora actuală, unul dintre criminalii din Al Doilea Război Mondial, el fiind învinuit de uciderea în masă a evreilor. Deşi diverse personalităţi au afirmat că, datorită lui Antonescu, comunitatea evreiască a reuşit să supravieţuiască în România, numele fostului mareşal nu a fost reabilitat. Potrivit spuselor unui preot paroh care a dorit să rămână sub protecţia anonimatului, oculta mondială se află în spatele mai multor acte realizate pentru a denatura imaginea celui ce a fost Ion Antonescu.

Unul dintre acestea ar fi dărâmarea bustului fostului conducător din curtea bisericii „Sfinţii Constantin şi Elena”, de la Piaţa Hurmuzachi, ctitorită chiar de el însuşi. Ordinul ca statuia să fie dată jos a venit în timpul guvernării lui Adrian Năstase. Conform duhovnicului, la o întrevedere între liderii politici ai lumii, la care a participat şi fostul premier, Condoleezza Rice i-a cerut lui Năstase ca bustul mareşalului Antonescu să dispară. Anterior, în urma presiunilor comunităţii evreieşti de pe meleagurile carpato-danubiene-pontice, acelaşi guvern emisese Ordonanţa de urgenţă 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii, iar statuia din bronz a conducătorului României a fost acoperită cu o cutie metalică.

La întoarcerea în ţară a premierului Năstase, autorităţile le-au cerut preoţilor bisericii de la Piaţa Hurmuzachi să topească bustul închinat lui Antonescu, dar aceştia s-au opus. În schimb, neputând duce o luptă continuă cu sistemul, clericii au ascuns bustul ctitorului lăcaşului sfânt. Acum, în locul statuii de bronz, a fost ridicată o cruce de marmură, pe al cărui soclu se regăseşte inscripţia „Cinstire eroilor neamului românesc”.

Antonescu, un protector al evreilor

În cartea redactată de către preotul Ştefan Palaghiţă, fost membru al Mişcării Legionare, se arată că la Consiliul de Patronaj al Operelor Sociale – o instituţie de stat cu personalitate juridică şi patrimoniu propriu, înfiinţată de Ion Antonescu şi al cărei preşedinte era soţia sa, Maria – apelau diverse persoane din comunitatea evreiască pentru anumite favoruri. Totodată, preotul Palaghiţă susţine că, din cauza germanilor, Antonescu interacţiona cu diferiţi evrei prin intermediul consoartei sale.

În anul 2011, scriitorul de origine evreiască Teşu Solomovici a recunoscut că Antonescu a fost singurul dintre aliaţii lui Adolf Hitler care a refuzat să trimită vreun tren către lagărele de exterminare. „Acum 70 de ani copilul Solomovici a fost dat afară din școlile românești, printr-un ordin semnat de Mareșalul Antonescu. Același mareșal Antonescu a trimis o parte din familia mea în Transnistria, unde mulți au murit, același mareșal Antonescu i-a spus nu lui Hitler, lui Himmler, lui Eichmann şi a refuzat să-i predea pe evreii din România – inclusiv familia Solomovici, inclusiv pe mine – naziștilor. Şi am rămas în viaţă„, declara scriitorul la vremea respectivă, invitat fiind la B1TV. Mai mult, Solomovici a considerat că „aproape toţi evreii din vechiul regat” îi datorează viaţa fostului şef de stat.

În lucrarea sa, „Mareşalul Ion Antonescu – o biografie”, Solomovici a redat câteva păreri ale mai multor personalităţi din România şi din afara graniţelor ei, de la Nicolae Iorga până la Larry Watts. „După ce România a ieşit din alianţa cu Germania, Wilhelm Filderman (n.a. – fost lider al comunităţii evreieşti române, între 1919-1947) şi-a exprimat corect şi curajos recunoştinţa faţă de Ion Antonescu, în numele evreimii române”, spunea, printre altele, americanul Watts.

Unul dintre cei mai mari filosofi ai României, Emil Cioran, l-a caracterizat foarte obiectiv pe fostul conducător: „Mareşalul Antonescu era, poate, nebun, însă a dat, totuşi, dovadă de înţelepciune şi omenie: a salvat viaţa a cel puţin 600.000 de evrei români. Niciun cuvânt de recunoştinţă, niciun monument, nicio stradă, în Israel, care să-i pomenească numele”. O altă personalitate de marcă a ţării noastre, scriitorul Fănuş Neagu, a vorbit cum nu se putea mai frumos despre Mareşal. „N-am văzut Valea Piersicilor (zona din spatele Fortului 13 Jilava, acolo unde a fost împuşcat Ion Antonescu), dar ştiu că prin ierburile ei aleargă mereu un glonţ spre inima tragicului şef al tragicei noastre oştiri, neizbutind vreodată s-o atingă, căci nemurirea eroilor nu poate fi împuşcată”, afirma povestitorul.

De altfel, măsurile luate de către mareşalul Antonescu împotriva Mişcării Legionare stau mărturie la sentimentul de protejare pe care fostul conducător al ţării l-a nutrit pentru evreime. Timp de 5 luni, cât a durat statul naţional-legionar, Ion Antonescu i-a trimis sesizări repetate lui Horia Sima, cu privire la comportamentul legionarilor faţă de populaţia evreiască, şi nu numai. „Toată mândria mea era să nu am mâinile pătate. Mi-aţi nimicit cu fapta alor voştri această mândrie”, spunea şeful de stat de la vremea aceea în faţa Consiliului de Miniştri, după asasinatele politice de la Jilava. În cele din urmă s-a ajuns la înlăturarea „cămăşilor verzi” de la putere, în ianuarie 1942, la finalul unei sângeroase Rebeliuni Legionare.

În plus, şi ordinul de zi adresat armatei române la 1 ianuarie 1944 este o dovadă a neutralităţii lui Ion Antonescu faţă de oamenii din „Ţara Sfântă”, ordin în care menţiona cu tărie că autorităţile române nu au deportat şi nici nu au întemniţat persoane nevinovate. „Noi nu am deportat pe nimeni şi voi nu aţi înfipt pumnalul în pieptul nimănui. În temniţele noastre nu au fost aruncaţi şi nu zac oameni nevinovaţi„, le-a spus ctitorul bisericii „Sfinţii Constantin şi Elena” soldaţilor.

Reamintim că mareşalul Ion Antonescu a fost blând cu evreii din vechiul regat, dar a avut o atitudine ostilă faţă de cei din Basarabia şi Bucovina, deoarece mulţi dintre ei le-au creat probleme soldaţilor români, ba chiar au încercat să-i omoare. Bunăoară, la 28 iunie 1940, atunci când România a fost obligată să cedeze Basarabia către Rusia, în urma pactului Ribbentrop-Molotov, evreii basarabeni au aruncat cu apă fiartă pe ostaşii din stânga Prutului.

A fost logodit cu o „ovreică”

Aflându-se în vizită la familia Mircea şi Georgeta Cancicov, în timp ce lua masa, Antonescu le-a povestit gazdelor că a trăit o idilă cu o evreică din Galaţi, din cauza căreia s-a certat cu întreaga sa familie. Cu toate acestea, el a continuat să se vadă cu ea, vrând chiar să se însoare. Ruptura s-a produs atunci când a aflat că fata îl înşela. „Mergeam des la Galaţi, unde am fost introdus într-o familie evreiască, Mendel, care avea două fete foarte frumoase. Erau şi foarte bogate, şi bine educate. M-am îndrăgostit de una din ele şi, nici mai mult nici mai puţin, ne-am logodit. Consternare în familie şi între prieteni. Mama nici nu a vrut să audă, dar cu mine nici nu se putea discuta. Intervine o mutare din garnizoană şi nu mai puteam s-o văd des. În acest timp, aflu printr-o indiscreţie că domnişoara mai primea curtea unui tânăr evreu. Asta m-a răcorit, altfel nu ştiu cum ar fi evoluat lucrurile”, le-a declarat Antonescu comesenilor săi.

Faptele mareşalului Antonescu l-au propulsat printre primii zece mari români din istorie, într-un sondaj al Televiziunii Române. Paradoxal, promovarea cultului său este interzisă în ţara noastră, prin Legea nr. 217/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, care a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis şi iniţiată, ironic parcă, de către un alt Antonescu, Crin Antonescu.

Eugen Dinu
Bibliografie

Buzatu, G., Istorie Interzisă, 167-171, Craiova, Curierul Doljean, 1990
Palaghiţă, Ş., Istoria Mişcării Legionare, 168-171, Bucureşti, Roza Vânturilor, 1994
Scurtu, I., Pe marginea prăpastiei, 113-158, Bucureşti, Scripta, 1992
Solomovici, T., Mareşalul Ion Antonescu – o biografie, 7-29, Bucureşti, Teşu, 2011
https://ro.wikipedia.org/wiki/Consiliul_de_Patronaj_al_Operelor_Sociale

Teșu Solomovici: Evreii din Romania ii datoreaza viata Maresalului Ion Antonescu. Emisiunea La Taifas cu Ion Cristoiu si istorici romani, evrei si masoni. VIDEO

14 Responses to "„Mareşalul Antonescu, criminal de război!”, ordin al ocultei mondiale?"

 1. John Deere Repair Manuals   01/03/2018 la 10:06

  Twitter had a tweet on bulk t-shirts, and lead me here. There are a variety of ways you can go if you want to make custom T-shirts. There’s digital printers, plot cutters, and even custom transfers, but screen printing is the best way to produce a lot of T-shirts at a very low cost per unit.

  Răspunde
 2. blackfloortiles.com   02/03/2018 la 08:03

  Undeniably believe that which you stated. Your favorite justification appeared to be on the net the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people think about worries that they plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

  Răspunde
 3. http://brandsfavor.com   02/03/2018 la 10:06

  Hello. splendid job. I did not anticipate this. This is a fantastic story. Thanks!

  Răspunde
 4. effortlessrun.com   02/03/2018 la 12:43

  Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! By the way, how can we communicate?

  Răspunde
 5. http://chicagoseoservice.org   02/03/2018 la 17:46

  Terrific paintings! This is the kind of info that are supposed to be shared around the internet. Disgrace on the seek engines for now not positioning this submit upper! Come on over and consult with my site . Thanks =)

  Răspunde
 6. http://www.cupe403.com   02/03/2018 la 19:34

  Hi, i think that i saw you visited my weblog so i came to “return the favor”.I am attempting to find things to enhance my site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

  Răspunde
 7. blast cube   03/03/2018 la 12:17

  Enjoyed reading this, very good stuff, thankyou . „Shared joys make a friend, not shared sufferings.” by Friedrich Wilhelm Nietzsche.

  Răspunde
 8. best online fantasy sports games   04/03/2018 la 03:22

  I will tools this research toward 2 styles of These: current Zune homeowners who are looking at an up grade, and humans hoping to make a decision among a Zune and an iPod. (There are other players worthy of thinking of out there, which include the Sony Walkman X, nevertheless I be expecting this delivers your self more than enough information towards generate an aware alternative of the Zune vs gamers other than the iPod line as well.)

  Răspunde
 9. books of the bible song chords   04/03/2018 la 05:10

  I am going to equipment this evaluate towards 2 versions of Those people: current Zune house owners who are considering an update, and All those trying in direction of determine concerning a Zune and an iPod. (There are other avid gamers significance taking into consideration out there, which include the Sony Walkman X, still I assume this features oneself enough information towards crank out an informed alternative of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

  Răspunde
 10. www.leimariadapenha.info   05/03/2018 la 05:59

  I like what you guys are up also. Such clever work and reporting! Keep up the excellent works guys I¡¦ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my web site 🙂

  Răspunde
 11. http://guardianassetadvisor.com   05/03/2018 la 06:01

  Excellent blog here! Also your web site loads up fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as fast as yours lol

  Răspunde
 12. faturaodemeleri.com   05/03/2018 la 07:27

  I like the valuable information you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here regularly. I’m quite sure I’ll learn many new stuff right here! Good luck for the next!

  Răspunde
 13. gocollegestudents.com   05/03/2018 la 13:48

  Thanks for sharing excellent informations. Your website is so cool. I am impressed by the details that you¡¦ve on this site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found simply the information I already searched everywhere and just couldn’t come across. What a perfect web site.

  Răspunde
 14. http://ircyb.org   05/03/2018 la 14:23

  There is obviously a bundle to identify about this. I believe you made various nice points in features also.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.