TRAGEDIA din Colectiv. Promisiunea premierului Marii Britanii! Ce va face

Sursa foto: radioiasi.ro
Sursa foto: radioiasi.ro

Premierul Marii Britanii, David Cameron, va analiza posibilitatea oferirii de asistenţă britanică României, pentru persoanele rănite în incendiul din Clubul Colectiv, şeful Executivului de la Londra răspunzând astfel cererii deputatei Anne-Marie Trevelyan.

Anne-Marie Trevelyan, deputată conservatoare în circumscripţia Berwick, i-a adresat o solicitare premierului David Cameron după ce a discutat cu medicul Sarah Pape, specialist în tratarea arsurilor, care s-a deplasat în România pentru ajutarea victimelor incendiului din Clubul Colectiv.

„Medicul Sarah Pape, unul dintre cei mai mari specialişti britanici în tratarea arsurilor, s-a deplasat luni la Bucureşti pentru ajutarea echipelor medicale care tratează victimele incendiului. Înţeleg că sunt 150 de pacienţi în stare critică şi doar 25 de paturi pentru astfel de cazuri în Bucureşti”, a transmis Trevelyan prin Twitter.

David Cameron a răspuns că va analiza modalităţi pentru oferirea de asistenţă României.

„Cred că este corect să fie adus în atenţie acest eveniment tragic petrecut în Bucureşti, iar gândurile noastre sunt alături de victime şi de rudele acestora. Sunt încântat să aflu despre vizita medicului Pape şi despre asistenţa altruistă oferită. Cred că este foarte bună sugestia de a examina posibilitatea oferirii asistenţei de specialitate şi mă voi gândi ce putem face”, a declarat Cameron, potrivit site-ului de ştiri Chroniclelive.co.uk.

Potrivit celui mai recent bilanţ, 32 de persoane au murit, iar peste 130 sunt spitalizate, dintre care 82 sunt în stare gravă, în urma incendiului produs vineri seară în Clubul Colectiv din centrul Bucureştiului.

Sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.